Rajčić nakon poraza od Danske: Ostaje žal, ali idemo dalje uzdignute glave

Foto: IHF

Rukometašice Crne Gore su arhivirale poraz od Danske, slijedi borba za kvalifiakcije za Olimpijske igre u Parizu 2024.

“Borile smo se do kraja, ali nekada ne ide kako želiš i očekuješ. Tokom cijelog meča smo gledale naprijed – i kada je bilo minus sedam. Bilo je i nekih sudijskih odluka, koje zaista nismo razumjele, ali nismo odustajale i to je za ponos. Žalimo naravno, ali idemo dalje uzdignute glave”, poručila je golmanka Marina Rajčić.

“Lavice” su prijetile u Herningu do samog kraja, ostaje žal za velikom šansom. Marina se osvrnula i na isključenje Itane Grbić – zbog pretjeranog radovanja.

“Nikada nisam vidjela da je neko isključen zbog radovanja i to je to, da ne idemo dalje”, istakla je Marina. “Ne želim da budem nepristojna i da komentarišem mnogo suđenje u ovako važnoj utakmici – u svakom slučaju, čestitke Danskoj na pobjedi, želim im sreću do kraja prvenstva”, kazala je Marina.

Crnu Goru očekuju mečevi za razigravanje od 5. do 8. mjesta – prvi rival je Holandija u petak, od 14.30h sati.

“Svaki meč je težak, sve smo umorne i mentalno istrošene, jer priprema za ovakve mečeve zahtijeva maksimalan fokus. Pokušaćemo da odmorimo, da se ‘namjestimo’ i da odigramo još jedan meč za uživanje, jer kada uživamo onda i igramo najbolje”, zaključila je Marina Rajčić.

Svjetsko prvenstvo je veliko iskustvo za pivota Crne Gore Ivanu Godeč.

“Ponosna sam na sve djevojke. Borile smo se, ništa nam nisu mogle, a na kraju su sudije uradile to što je bilo u njihovoj moći”, istakla je Godeč.

Slijedi Holandija…

“Biće teško naći snagu, prazne smo, ali ne predajemo se”, kazala je Godeč.

Đorđević o preuzimanju Italije: Lažna vijest može da nanese nepotrebnu i neželjenu štetu

Dulović i Vukčević najbolji sportisti Podgorice Raković najbolji trener, a Omladinac klub