Itana razočarana suđenjem: Prvi put sam isključena zbog radovanja

Foto: IHF

Naše rukometašice nakon poraza u četvrtfinalu od Danske 26:24, igraće za palsman od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu.

Itana Grbić je bila razočarana suđenjem.

„Jako je teško pronaći riječi. Prvi put sam isključena zbog radovanja, kao da nismo došle da igramo rukomet, nego u pozorište. Ali, na to ne možemo da utičemo. Moramo da idemo uzdignute glave, jer smo pokazale da smo bolja ekipa od Danske, koja ima dvije postave iste, sa igračicama u vrhunskim klubovima”, kazala je Grbić.

Srednji bek „lavica” je ponosna na saigračice.

„Divim se djevojkama šta su uradile u odbrani. Bilo je predivno sa klupe gledati kako je igraju Tanja Brnović i Ana Popović, koja prvi put ima ovakvu ulogu, i to mijenja Đinu Jauković. Danska je pobijedila ne što je bila bolja, nego zahvaljujući sudijama”.

Tatjana Brnović je vodila velike bitke sa Dankinjama.

„Pričala sam sa sudijama, rekla da ih razumijem kakav im je kriterijum, da puštaju da nas udaraju, a da mi dobijamo opomene kad nikoga ne taknemo. Jedino isključenje su dobile u 50. minutu, a nama su penale sudili kad su mislili da je meč prelomljen. Nisu, ipak, mogli da slome naš sistem i duh, ponosna sam na ekipu”, kazala je Brnović i nastavila…

„Sada su igrale neke djevojke koje su i prošle godine bile tu, ali su imale totalno drugačije uloge. Bile su fenomenalne, ne bih izdvajala nijednu. Imam utisak da je svaka zrela da preuzme odgovornost i da zajedno napravimo velika djela”, zaključila je Brnovićeva.

Borusija i PSŽ u osmini finala, Milan u Ligi Evrope

Đorđević o preuzimanju Italije: Lažna vijest može da nanese nepotrebnu i neželjenu štetu