Bojana Popović: Nisam tužna, ponosna sam kako su se djevojke borile, svaka im čast

Foto: IHF

Crne Gora je poražena od Danske u Herningu (26:24) u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

„Ne znam šta da kažem. Toliko sam ponosna i srećna što su se djevojke ovako borile, pokazale srce i znanje, da su bolje od ovih što prolaze i vrište”, rekla je Bojana Popović i dodala…

„Vidjelo se iz prikazanog da nije bilo moguće da odemo u polufinale. Ne bih da pričam o nekim ljudima, jer uvijek budemo kažnjeni šta god da kažemo. Imale su jedno isključenje, davale golove samo sa igračicom više i iz penala. Sjajna borba, sjajna odbrana, sjajna Marina na golu, a u napadu pravi šah i situacije nad Tanjom o kojima neću da pričam. Nisam tužna, ponosna sam kako su se borile i iznijele ovo. Svaka im čast i to je to”.

Selektorka rekla da igračice treba da budu ponosne.

„Rekla sam im da ne plaču, ovo je velika pobjeda za njih. Svaka od njih koja je danas bila na terenu, od najmlađih Ana Popović i Godeč i njihove fenomenalne odbrane, Nine koja je odradila posao na krilu. Bilo je grešaka, ali to je sastavnio dio rukometa. Crna Gora ne bi trebalo da brine, ove djevojke su prošle kroz iskustvo, koje je neprocjenjivo. Sad imamo i to, sa svim ovim što se dešavalo, samo da idemo naprijed uzdignute glave. Nema šta da se plače”, kazala je Popović.

Rukometašice poražene od Danske, slijedi razigravanje od 5. do 8. mjesta

Žakelj: Sa ovakvim fokusom i pristupom ne možemo da igramo