Đoković još nije potvrdio nastup na Australijan openu

Foto: Twitter/BNP Paribas Open

Novak Đoković još nije potvrdio nastup na prvom Grend slamu u sezoni, još nije poznato da li se vakcinisao protiv koronavirusa, što je uslov da dođe u Melburn i igra na Australijan openu.

Pojavila se, međutim, i mogućnost za nevakcinisane igrače – ukoliko stručna komisija sastavljena od ljekara iz oblasti imunologije, zaraznih bolesti i opšte prakse, procijeni da neki nevakcinisani teniser može da igra, dobiće i zeleno svjetlo organizatora turnira.

Đokoviću se na indirektan način obratio Martin Pakula, ministar sporta savezne države Viktorija, u kojoj će se i igrati Australijan open.

“Ako odluči da se ne vakciniše i njegov slučaj ne bude primljen u stručnu komisiju, neće igrati Australijan open. Da bi ušao na turnir mora da ima dobar izgovor da objasni nevakcinaciju”, izjavio je Pakula za lokalne medije.

“Ako ljudi misle da smo ovo uradili kako bismo dali šansu Novaku da igra, jako griješe. Svi koji učestvuju moraju da budu vakcinisani ili da imaju značajan razlog zašto nisu to uradili. Nije na meni, niti premijeru ili bilo kom drugom političaru, da odlučujemo ko će da igra. Procijeniće komisija stručnjaka”, dodao je.

Australijan open se igra od 10. do 17. januara.

Foto: Twitter/BNP Paribas Open

“Lavovi” ponovo na okupu: Slijede provjere protiv Kuvajta i Kosova

Trener Sportinga stiže na Old traford