U izboru Udruženja sportskih novinara CG: Mariji Vuković uručeno priznanje za sportistu godine

Foto: Sportski.me

Čast je biti najbolji crnogorski sportista, ali i obaveza da se priznanje opravda, kazala je atletičarka Marija Vuković, najbolji sportista Crne Gore u tradicionalnom 67. izboru Udruženja sportskih novinara (USN).

Vuković je u godini na izmaku bila deveta u finalu skoka u vis na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Osvojila je zlatne medalje na Balkanskim prvenstvima u dvorani u Istanbulu i otvorenom u Smederevu, a zlatna je bila na prvenstvu Malih zemalja Evrope u San Marinu.

Trijumfovala je na mitinzima u Atini, i kao sedmoplasirana završila je nastup na Evropskom prvenstvu u dvorani.

Ona je u anketi dobila 40 glasova.

“Drago mi je što sam svojim rezultatima obradovala ljude u tolikom broju i što sam narod učinila ponosnom. Lijepa godina za mene, a nagrade su lijep način da se zaokruži godina”, kazala je Vuković.

Prošlogodišnji laureat, stonoteniser Filip Radović, završio je na drugom mjestu sa 32 glasa.

Radović je nagrađen plaketom za ostvareni vrhunbski rezultat, bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Isto pritnanje dobili su i Vasilije Jakšić, Stefan Vukotić i Žarko Janković

Najbolji novinar u izboru USN je Goran Radević iz Televizije Crne Gore.

Radević je urednik i voditelj emisije Fudbal fest, a godinu na izmaku obilježio je i odličnim izvještajima, reportažama i prenosima sa Olimpijskih igara u Tokiju.

“Zadovoljan sam zbog nagrade, posebno što dolazi u godini kada slavim 20 godina rada. Emisja Fudbal fest ne bila dobra i toliko gledana da nije mojih kolega koji prave fantastične priloge, cijeli tim novinara radi na tome. Uz pomoć Dejana Pekovića, koji čini da emisij bude zanimljiva i da se prati”, rekao je Radević.

Najbolji mladi novinar je Alen Kasmić iz Dnevnih novina.

“Hvala koegama iz USN šzo su prepoznali moj trud i rad prethodnih sedam godina. Kada sam počeo da volontiram u najboljoj sportskoj redakciji nijesam ni sanjao da ču dobiti prizanjanje. Uz mnogo truda i radapomoć najbvolji kolega, stigla je i nagrada. Veliki podstrek”, kazao je Kasmić.

U anketi učestvovalo je 98 članova Udruženja.

Priznanje Ranko Jovović, u znak sjećanja na bivšeg predsjednika Udruženja, uručeno je dugodišnjem novinaru Boru Odalovuću.

Udruženje je povodom velikog jubileja – 50 godina u karate sportu nagradu dodijelilo Rajku Vujoševiću.

Goste tradicionalnog, 67. proglašenja najboljih na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, pozdravili su dekan te univerzitetske jedinice Rašid Hadžić i predsjednik USN, Veselin Drljević.

Foto: Sportski.me

Opština Nikšić riješila stambeno pitanje atletičarki

Nikola Peković: Pred nama je godina puna izazova