Opština Nikšić riješila stambeno pitanje atletičarki

Foto: TVCG/printscreen

Slađani Pejović, poznatoj crnogorskoj atletičarki Opština Nikšić riješila je stambeno pitanje. Nada se da će naredne godine dokazati da je i dalje najbolja i da postiže dobre rezultate.

Pejović napominje da su svi odbornici Skupštine tog grada glasali za usvajanje zahtjeva.

“Više sam nego zahvalna Upravi za sport, Opštini Nikšić – Marku Kovačeviću i Skupštini Opštine Nikšić – Nemanji Vukoviću i svima koji su predložili i podržali taj predlog”, kazala je Pejović u Jutarnjem programu RTCG.

Napominje da od 2013. očekuje rješavanje svog stambenog pitanja i da se obraćala svima čak, kaže i predsjednku države Milu Đukanoviću ali kako je kazala, ni odgovore nije dobila.

“Mnogo sam zahvalna ljudima iz Nikšića koji su pomogli da ja i moj sin riješimo nešto što nam je najpotrebnije. Bila sam presrećna. To sam i očekivala jer sam i zaslužila. Ja sam se požalila Upravi za sport i Vasiliju Laloševiću on je taj koji je poslao zahtjev a opština ga podržala i mnogo sam mu zahvalna”, kazala je atletičarka.

O tome koliko Opština Nikšić pomaže saportistima da razvije svoje talente kaže da je tek od ove godine Uprava za spot odnosno Dejan Ivanović, počela da pomaže svim sportistima ne samo ekipnim.

Ocjenjuje da stanje atletike u Nikšiću nije na zavidnom nivou ali, kako dodaje, ima potecijala.

“Mora da se uključi škola i fakultet kako bi se atletika što bolje afirmisala. Pozivam sve koji su zainteresovani da treniraju atletiku da mi se jave i ja ću im dosta pomoći”, kazala je Pejović.

U godini na izmaku, kaže, da s dosta toga izdešavalo te da je imala i zdravstvenih problema

“Oporavila sam se zahvaljujući ministarki Vesni Bratić i Vasiliju Laloševiću i oplimpijskom komitetu, počela sam zahvaljujući njima da treniram atletiku i da ponovo pobjeđujem”, kazala je Pejović.

U Novoj godini želi da najprije bude zdrava. Nada se da će naredne godine dokazati da je i dalje najbolja i da postiže dobre rezultate.

“Naredne godine ima i dosta dobrih takmičenja izdvojila bih Balkansko prvenstvo na stazi, Balkansko prvenstvo u polumaratonu, Evropsko prvenstvo, norme za svjetsko prvenstvo. Već sam počela da se pripremam već 4. januara sam u Ulcinju na pripremama i nadam se da ću naredne godine dokazati da sam i dalje najbolja i da postižem dobre rezultate”, zaključila je Pejović.

Foto: RTCG/printscreen

“Ajkule” u Zagrebu: Treninzi i meč sa “barakudama”

U izboru Udruženja sportskih novinara CG: Mariji Vuković uručeno priznanje za sportistu godine