Đorđe Đoković: Novak je slobodan, trenirao je

Foto: ATP/twitter

Đorđe Đoković, brat Novaka Đokovića kazao je da je najbolji svjetski teniser danas trenirao, nakon što je pušten na slobodu.

“On je bio na teniskom terenu danas, on je trenirao. Otišao je u Australiju da se bavi tenisom, da se bori za sebe da odigra još jedan Australijan open i još jedan rekord koji tako pomno juri”, kazao je na današnjoj konferenciji Đorđe Đoković.

Njegov otac Srđan rekao je da su pobijedili pravo i pravda, dok se Đorđe zahvalio svim ljudima širom svijeta na podršci Novaku, kao i pravnom sistemu Australije.

Novakova majka, Dijana kazala je da je ovo Đokovićeva najveća pobjeda u karijeri, da je veća od svih njegovih grend slemova.

Sud u Melburnu naložio je jutros da se Novak Đoković pusti iz pritvora, u kojem je boravio od prethodne srijede.

Đoković je prošlog utorka krenuo u Australiju, ali je po dolasku na aerodrom, u srijedu, zaustavljen i viza mu je poništena.

Đokovićevi advokati su uložili žalbu na to, a nakon današnjeg suđenja, sudija Entoni Keli je u odluci naveo da je bilo puno nelogičnosti u odluci granične policije.

Potom se čekala odluka ministra za imigracije Aleksa Houka. On danas u predviđenom roku nije donio odluku o deportaciji, što znači da je Đoković slobodan.

Đoković će danas biti slobodan, ali mu deportacija prijeti u danima koji dolaze. Ministar i dalje ima pravo da donese tu odluku, što je i potvrđeno iz njegovog kabineta.

“Nakon odluke Federalnog okružnog i porodičnog suda na proceduralnim osnovama, ostaje u diskrecionom pravu ministra za imigraciju Houka da razmotri ukidanje vize gospodinu Đokoviću pod njegovim ličnim ovlašćenjem da otkaže vize u skladu sa članom 133C(3) Zakona o migracijama. Ministar trenutno razmatra ovo pitanje i proces je u toku”, saopštio je njegov kabinet.

Australijan open počinje 17. januara.

Foto: twitter

RSCG: Božović pozitivan, van ekipe selektor Roganović i još dva rukometaša

Novak Đoković podijelio sliku sa terena u Melburnu