Kapiten Terzić: Trening po trening do konačnog cilja

Foto: FK Budućnost

Kapiten Budućnosti Vasilije Terzić je propustio finiš prvog dijela sezone zbog povrede lista, bilo mu je teško što nije mogao da pomogne timu u borbi za što bolju poziciju pred proljeće, ali sada je opet svoj na svome – na terenu gdje se najbolje osjeća.

Pripremni period od dva treninga dnevno je žestok, ali plavi šampioni znaju da je to pravi put. Zato se i ne žale, već često naporne stvari okrenu na šalu…

„Sve ide po planu, svi radimo odlično, a sigurno je da smo se svi uželjeli rada sa loptom. Zbog toga, svakom igraču tokom pripremnog perioda najteže „pada“ suvo trčanje i rad bez lopte. Međutim, svjesni smo da je sve to za dobrobit svih nas i kluba i nema zabušavanja“, govori 22-godišnji vezista, koji se oran pojavio na pripremama…

„Povredu sam upotpunosti sanirao tokom prvenstvene pauze, individualno sam radio čim mi je bilo bolje i sada je sve u najboljem redu. Želim da se što bolje spremim za drugi dio šampionata“.

„Plavi broj 29“ je posljednji meč odigrao 6. novembra, tako da se raduje seriji pripremnih okršaja (naš tim će ih do početka proljeća 19. februara odigrati šest), a prvi je već u četvrtak – za zagrijavanje je odabrana Adria nakon jutarnjeg treninga…

„Baš dugo nisam imao utakmica, tako da i ja, ali i svi saigrači jedva čekamo prijateljske mečeve. Uželjeli smo se fudbala, stručni štab će vidjeti gdje smo dobri i gdje griješimo, tako da će nam svima dobro doći“, poručio je Terzić, koji se navikao na sistem rada trenera Aleksandra Nedovića…

„Svi smo se navikli na zahtjeve koje šef traži od nas. Prošao je taj period privikavanja, sada je sve puno lakše. Vjerujem da ćemo iz treninga u trening nadograditi igru, koja je bila odlična u trenucima kada smo vezali sedam pobjeda i bili sve na okupu“, vraća „plavi kapiten“ film na period od 26. septembra do 6. novembra, nakon čega je uslijedio veliki broj povreda.

Budućnost će danas trenirati na stadionu pod Goricom, a jutarnji trening u teretani je bio dinamičan. Kondicioni trener Nikola Vukčević je u jednom trenutku poručio da svi gledaju Vladana Adžića, koji je uz ovacije demonstrirao vježbu.

„Vladan je veliki profesionalac, kako na terenu, tako i van njega. Svaku vježbu odradi na najbolji mogući način i posveti joj se do kraja, a svojim radom pokazujem svim mlađim igračima kako treba da se ophode prema obavezama“.

Terza je u prvom dijelu sezone potpisao osam asistencija i jedan gol, brojkama se ne opterećuje, ali…

„Samo želim da se što bolje spremimo kao ekipa i da nas povrede zaobiđu. Lično, svjestan sam da mogu i moram bolje nego u prvom dijelu i trudiću se da popravim statistiku. Međutim, svakome od nas učinak tima mora da bude u prvom planu“.

A šta kapiten očekuje od tima?

„Siguran sam da, uz par pojačanja i ako nas zaobiđu povrede, možemo da prestignemo Sutjesku“, jasno je podvukao crtu Vasilije Terzić.

Foto: FK Budućnost

Vlado Šćepanović: Rezultati seniorske reprezentacije su ispod očekivanja

Iskra dovela pojačanje iz Slovenije