Uprava za sport demantovala da Begović ne ispunjava uslove

Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Uprava za sport i mlade demantovala je informaciju da je Upravna inspekcija utvrdila da Marko Begović ne ispunjava uslove za vršioca dužnosti direktora tog Vladinog organa.

Saopšteno je da je zapisnikom Upravne inspekcije o izvšenom vanrednom inspekcijskom pregledu (12. novembra 2021) upravni inspektor utvrdio da Begović ima potrebno radno iskustvo za starješinu organa uprave.

“Nisu utvrđene nepravilnosti u postupku određivanja Marka Begovića za vršioca dužnosti direktora Uprave za sport i mlade”, saopšteno je iz tog Vladinog organa.

Navodi se da je inspektor donio zaključak kojim se obustavlja postupak inspekcijskog nadzora koji je izvršen u tom predmetu.

“Upravna inspekcija, dva mjeseca nakon što je obustavljen postupak inspekcijskog nadzora nad Upravom za sport i mlade (11.01. 2022), na nezakonit način, pozivajući se na Zakon o upravnom postupku koji u članu 64 propisuje da se u potpisanom i zaključenom zapisniku ne smije ništa dodavati niti mijenjati sačinila Dodatak zapisniku br. UPIN09-700/21-464/7, donoseći praktično novi Zaključak o već okončanom predmetu i obustavljenom postupku”, piše u reagovanju Uprave.

Navodi se da je Uprava za sport i mlade blagovremeno, u roku od tri dana od prijema dodatka zapisniku, poslala primjedbe sa dokazima koji potvrđuju da Begović ispunjava uslove za starješinu organa uprave.

“Na sajtu Uprave za sport i mlade direktor Uprave za sport i mlade Marko Begović objavio je svoj imovinski karton i dozvolio uvid u bankovne podatke, jer nema šta da krije i svojim radom do sada je dokazao da je sve transparentno i dostupno javnosti. Na kraju želimo da zaključimo da sve ovo neće zaustaviti reformske procese u tom javnom organu”, piše u reagovanju Uprave za sport i mlade.

Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Sutjeska bolja od Bokelja, Nikač pogodio za trijumf

Proslavljeni crnogorski rukometaš na klupi Crvene zvezde