Kobs: Uživam u dresu Crne Gore

Foto: FIBA

Crnogorska košarkaška reprezentacija u nedjelju od 18 sati dočekuje Mađarsku u meću 4. kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Prije dva dana ostvarena je ubjedljiva i važna pobjeda nad istim rivalom u gostima 83:67, plasman u posljednju rundu je osiguran, a Crna Gora sada ima šansu da prenese dovoljan broj bodova da se do kraja bori za Mundobasket.

“Veoma sam zadovoljan, igrali smo dobro, osvojili smo važne bodove. Imali smo dobar ritam i protok lopte. Tu je bio i Dubljević, mnogo nam je značio njegov povratak”, rekao je Džastin Kobs, lider nacionalnog tima, uz Dubljevića i Mihailovića.

Amerikanac sa crnogorskim pasošem očekuje, međutim, teži meč u Podgorici od onoga u Debrecinu.

“Oba tima će biti spremnija, a oni će doći da pobijede. Biće još motivisaniji. Očekujem težu i čvršću utakmicu”, rekao je plej Budućnost Volija.

Kobs se potpuno prilagodio grupi, a kaže da uživa igrajući u dresu Crne Gore.

“Sve je sjajno. Meni je bilo malo neobično, kao Amerikancu, ali tu sam tri godine. Momci su sjajni, ovo je već sada kao porodica. Imamo podršku cijele zemlje. Kao Amerikanac, blagosloven sam na onome što imam ovdje, uživam i nastaviću tako”, rekao je Kobs.

Foto: FIBA

MPNKS: Pet sportskih saveza vratilo novac u budžet

Kristofersen slavio u Garmiš-Partenkirhenu