Popović pred Mađarsku: Očekujem još jednu pobjedu

Foto: FIBA

Izabranici Boška Radovića nakon slobodnog dana vratili su se na parket motivisani da ponove dobru igru iz Debrecina.

Ubjedjiva pobjeda u Mađarskoj neće ih zavarati, jednako ozbiljno pristupaju i drugom meču.

“Naravno da smo zadovoljni ostvarenim u Mađarskoj. U tom kratkom vremenu za pripremu, mislim da smo uradili dobre stvari na terenu što je na kraju rezultiralo lakšom pobjedom nego što smo očekivali. Već nas sjutra čeka druga utakmica. Znamo svi da je teško dobiti istog protivnika u dva dana, ali na nama je da uradimo sve kako bi ostvarili pobjedu na domaćem terenu”, poručio je pomoćni trener Vladimir Todorović.

U našem taboru očekuju reakciju Mađara i teži duel.

“Arhivirali smo taj prvi meč. Iskreno očekujem skroz drugačiju utakmicu nego u Mađarskoj. Vjerujem da ćemo i mi oni napraviti neke adaptacije. Upoznali smo se malo bolje, pošto je prošlo nekoliko mjeseci u odnosu na prethodni prozor, pa je moglo doći do nekih promjena. Očekujem drugačiju utakmicu, ali igramo na domaćem terenu, cilj je pobjeda”, smatra Petar Popović.

Pobjeda u Debrecinu je dala dodatno samopouzdanje, zato je važno nastaviti dobar ritam i stići ponovo do slavlja. Za dva dana teško je nešto puno mijenjati, ali sigurno će do toga doći.

“Vrlo je malo vremena da se naprave promjene i adaptacije. Ono što je do nas mi smo već pripremili, kratku analizu prve utakmice i to ćemo predstaviti igračima tokom dana. Od Mađarske očekujemo agresivniji pristup, imamo neke zamisli šta bi još mogli da promijene i mislim da ćemo biti spremni na to”, istakao je član našeg stručnog štaba.

I igrači očekuju kvalitetnije izdanje Mađarske.

“Neke sitne adaptacije ćemo napraviti u odnosu na njihov napad i odbranu, ali nije to ništa posebno, međutim kao i pred svaku utakmicu imamo pripremu za igru rivala”, kaže naš bek.

Meč se igra sjutra od 18 sati.

Foto: FIBA

Kristofersen slavio u Garmiš-Partenkirhenu

Košarkaški as najavio odlazak iz Rusije: Ne želim da igram u CSKA