Kristofersen ponovo najbolji u Garmišu

Foto: twitter/fis alpine

Norveški skijaš Henrik Kristofersen pobjednik je osmog slaloma sezone koji je za Svjetski kup vožen danas u Garmiš-Partenkirhenu.

Kristofersen, koji je i juče pobijedio u istoj disciplini, bio je osmi nakon prve vožnje, a do treće pobjede ove sezone, 26. u Svjetskom kupu, došao je u ukupnom vremenu minut, 52 sekunde i 66 stotinki. Ove sezone trijumfovao je i u veleslalomu u Alta Badiji.

Kristoifersen je 35 stotinki bio brži od drugoplasiranog Britanca Dejva Ridinga, dok je treći bio Linus Štraser iz Austrije sa 47 stotinki slabijim vremenom od pobjednika.

Na četvrtom mjestu završio je Norvežanio Lukas Broten, peti je bio Austrijanac Marko Švarc, a šesti Italijan Đulijano Racoli.

Vodeći nakon prve vožnje, Švajacarc Liok Milar, nije završio trku, dok je olimpijski šampion, Francuz Kleman Noel, odustao u prvoj trci.

Kristofersen je, nakon trka u Garmiš-Partenkirhenu, preuzeo vođstvo u plasmanu slaloma sa 356 bodova i ima 49 više od Brotena. Štraser je treći sa 278 bodova.

Švajcarac Marko Odermat je vodeći u generalnom poretku Svjetskog kupa sa 1.200 bodova. Norvežanin Aleksandar Amot Kilde jer drugi sa 825, a treći Matijas Majer sa 692 boda.

Foto: FIS/twitter

Crnogorski bokser i drugu profi borbu riješio nokautom

Odlazak legende Sutjeske: Preminuo Jovan Joja Damjanović