Kapiten Terzić: Bodovna razlika je velika, ali ne i nedostižna

Foto: FK Budućnost

Nakon poraza od Iskre u prethodnom kolu, fudbaleri Budućnost sjutra (16 h) dočekuju Podgoricu u 22. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Aktuelni šampioni zaostaju za Sutjeskom 12 poena, bodovno su izjednačeni sa Danilovgrađanima, a gradski derbi prilika je za povratak na pobjednički kolosjek.

Utakmicu protiv Iskre u prethodnom kolu obilježio je Vasilije Terzić. Kapiten Budućnosti vratio se na teren nakon povrede i postigao gol. Utisak bi bio bolji da je ekipa na kraju pobijedila.

„Drago mi je zbog gola protiv Iskre, znači mi puno poslije svega što sam prošao u finišu prve i početkom druge polusezone. Međutim, osjećaj nije potpun jer nismo uspjeli da ostvarimo pozitivan rezultat. Kada nosite dres Budućnosti, svaki poraz padne teško, tako i ovaj posljednji. Igrali smo dobro, stvorili veliki broj šansi, uspjeli da se vratimo iz minusa, imali situacije za pobjedu i na kraju smo izgubili. Takav poraz mora teško da vam padne, analizirali smo ga i odlučni smo da gledamo samo naprijed“, kazao je Terzić u izjavi za klupski sajt.

Budućnost je savladala Podgoricu oba puta u dosadašnjem dijelu sezone.

„Svaka ekipa koja igra protiv Budućnosti je silno motivisana, takav će slučaj sigurno biti i sa Podgoricom. Protivnik je u teškoj situaciji, bori se za opstanak, ali zaslužuje naše poštovanje. Najbitnije je da mi gledamo sebe, da budemo maksimalno koncetrisani i da smanjimo greške koje smo pravili u prošlom meču. Tako ćemo se vratiti na pobjednički kolosjek“, govori Terzić.

Do kraja sezone je dosta bodova u opticaju. Sutjeka ima 12 više, ali Budućnost se ne predaje.

„Bodovna razlika je velika, ali ne i nedostižna. Puno bodova je u opticaju do kraja sezone, imaju da se igraju još dva derbija i sve dok bude postojala matematička šansa – borićemo se do kraja“, rekao je Terzić.

Trener ekipe, Aleksandar Nedović sjutra neće moći da računa na odavno povrijeđenog Bogdana Milića, kao i iskusnog štopera Vladana Adžića koji ima kartone. Aktuelni šampioni imaće podršku sa tribina…

„Znači nam ta podrška. Dolaze u velikom broji i kod kuće i na strani, uvijek su naš 12. igrač, daju nam dodatnu snagu i nadam se da ćemo na kraju svi zajedno slaviti“, završio je Vasilije Terzić.

Foto: FK Budućnost

UEFA izbacuje Spartak iz Lige Evrope

Iskra motivisana pred novi derbi: Borba za tri boda i izlazak na evro scenu