Mađarska u Kotoru, Matković i Ćetković: Odlična prilika da im se revanširamo

Foto: FINA

Crnogorski vaterpolisti sjutra (19) u Kotoru protiv Mađarske igraju meč posljednjeg kola evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu.

Nakon odustajanja Rumunije, dogovorom dva Saveza i FINA, odlučeno je da dvije reprezentacije odigraju revanš u Crnoj Gori, nakon kojeg će biti poznato ko će se sa prvog, a ko sa 2. mjesta plasirati na završni četvrtfinalni turnir evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu.

U prvom meču Mađarska je slavila u Đeru sa 14:9.

“Radujemo se ovoj utakmici. Odličan prilika za revanš, a i da se dodatno uigramo zbog napornog ljeta koje nas očekuje. Koristimo svaku šansu da se što bolje uigramo i obaveze na ljeto dočekamo na najbolji način. Naš adut je izuzetna energija, jako plivanje i jak kontranapad. Nadam se da ćemo uspjeti da im pariramo”, rekao je Dušan Matković.

Crna Gora će prvi put nakon rekonstrukcije zatvorenog bazena igrati u Kotoru.

“Dobra prilika za revanš. Igraćemo pred punim tribinama u Kotoru. Jedna od prvih važnih utakmica u Kotoru poslije dosta godina. Očekuje se dobra atmosfera, naša dobra igra i pobjeda protiv Mađarske. Odradili smo sve što je potrebno da spremni uđemo u duel”, rekao je Savo Ćetković.

"Sokolići" slavili na Kipru, dva gola Martinovića

Budućnost i Cedevita Olimpija poslali poruku iz Ljubljene: Zaustavite rat