Sjutra nastavak derbija Dečić – Budućnost, Mirković: Vođstvo ne smije da nas opusti

Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Dečića i Budućnosti sjutra (14 h) će u Tuzima nastaviti utakmicu 23. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Meč je 5. marta prekinut u 18. minutu zbog sukoba navijača dva kluba. U trenutku prekida Budućnost je vodila 1:0.

Komisija za takmičenje FSCG odlučila je da se prekinuta utakmica nastavi od 18. minuta, pozivajući se na član 53 stav 2 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima.

“Očekujem da se utakmica nastavi kako smo i počeli. Imamo vođstvo od 1:0 koje nam puno znači, ali to ne smije da nas opusti. Naprotiv, moramo od starta da igramo borbeno i da pokažemo veću želju za pobjedom od protivnika. Dečić je kvalitetan tim sa dosta dobrih individualaca, ali koncentrisani smo na sebe i želimo da upišemo novi trijumf. Atmosfera u kojoj će se odigrati utakmica je takva kakva je, biće neobično igrati bez navijača koji nam puno znače. Vidjelo se to i u Nikšiću koliko su nam nedostajali”, rekao je u najavi meča fudbaler Budućnosti Luka Mirković.

Defanzivni vezni osvrnuo se na meč u Nikšiću – gdje su “plavi” ostali bez pobjede u 93. minutu.

“Svaki derbi nosi sa sobom kako fizički, tako i psihički napor. To je sastavni dio fudbala. Moramo da budemo profesionalci, da se nosimo sa svim naporima, daćemo sve od sebe protiv Dečića i mislim da rezultat ne može da izostane”.

Bod protiv Sutjeske je teško “pao” svima u redovima Budućnosti.

“Naravno da jeste, jer smo do posljednjeg minuta imali pobjedu u rukama. Međutim, koliko god da je ritam naporan dobro je što nam slijedi Dečić, jer uvijek jedva čekamo narednu utakmicu da se ispravimo i upišemo nova tri boda. Ostaje žal jer smo imali priliku da smanjimo bodovnu razliku i završnicu prvenstva dovedemo u neizvjesnost. Međutim, ni sada ne odustajemo što se tiče borbe za titulu iako smo svjesni da je bodovna razlika velika. Na nama je da gledamo sebe i pobjeđujemo, a dok god matematički imamo šansu da preokrenemo stvari u svoju korist – vjerovaćemo. Sportski je vjerovati do kraja”, poručio je Mirković.

"Sokolići" bolji od Sjeverne Makedonije

Promiteas u "Morači", Jagodić – Kuridža: Da pokažemo reakciju, pobijedimo ovu i sljedeću utakmicu