Izazov karijere: Vujović napada titulu prvaka Evrope

FOTO: KBSCG

Crnogorski kik bokser Miroslav Vujović kazao je meč za titulu prvaka Evrope najveći izazov u njegovoj karijeri.

Vujović i Poljak Mihal Blavdžievič boriće se 8. aprila za upražnjenu titulu profesionalnog šampona Evrope u disciplini K1, kategorija preko 94 kilograma.

Meč će biti održan u okviru kik boks turnira Budva Splendid Gran pri – Arena fajt najt.

Vujović je kazao da je ulog veliki – titula prvaka Evrope.

“Meč je predviđen da traje pet rundi po tri minuta, tako da će mi biti potrebna izuzetna psihofizička priprema. Pripreme idu odlično i spreman ću dočekati meč. Trenutno sam u Beogradu, gdje treniram sa nekoliko izuzetnih teškaša, a potom ću se vratiti u Podgoricu i tamo dovršiti ostatak priprema”, rekao je Vujović.

On je istakao da respektuje rivala, ali da smatra da je njegov rival veliki.

“Protivnik mi jeste izuzetan, ali moj motiv je veliki. On dolazi na moj teren i pojas mora ostati u Crnoj Gori. Zahvaljujem se Opštini Budva i Montenegro Stars Hotel Group koji su omogućili održavanje ovog turnira, a samim tim i meni dali priliku da se okitim titulom profesionalnog šampiona Evrope”, kazao je Vujović.

Blavdžievič je kazao da je počastvovan izborom WAKO PRO Federacije da bude jedan od dvojice pretedenata za upražnjenu Evropsku K-1 titulu.

“Radujem se dolasku u Crnu Goru i novom meču sa mojim starim znancem Miroslavom Vujovićem, prema kome imam izuzetan respekt, bez obzira što sam ga u amaterskoj konkurenciji pobijedio dva puta”, rekao je Blavdžievič.

On je istakao da je profesionalna borba 5×3 minuta nešto sasvim drugo.

“Sigurno da obojicu čeka težak meč. Pripreme teku po planu. Osjećam se fizički spremno i nadam se da ću svojoj bogatoj amaterskoj riznici 8. aprila u Budvi priododati i pojas evropskog šampiona”, rekao je Blavdžievič.

Vujović je u amaterskoj konkurenciji ostvario 44 pobjede i deset poraza, dok kao profesionalac ima 11 trijumfa i šest izgubiljenih borbi.

Bio je amaterski prvak Balkana 2016, ima dvije bronzane medalje na šampionatima svijeta 2017. i 2019. i zlato na Svjetskom kupu u Insbruku 2019. godine.

Blavdžievič je dva puta bio vicešampion svijeta u teškoj kategoriji, tri puta osvajao je WAKO K-1 Svjetski kup, dok je pet puta bio K-1 šampion Poljske.

Kao amater ostvario je 100 pobjeda i 25 poraza, a kao profesionalac desez pobjeda i pet poraza.

Pokrovitelj projekta je Opština Budva, a domaćin Montenegro stars hotel grup.

Promoter turnira je Ivan Strugar, a tehnički organizator NVO Promocija sportskih događaja.

"Sokolići" ponovo bolji od Sjeverne Makedonije

Žarković i Jovanović na Svjetskom tekbol turniru