Miroslav Vujović u aprilu ponovo u ringu

Foto: Privatna arhiva

Nakon devet mjeseci od posljednje borbe – crnogorski kik bokser Miroslav Vujović 20. aprila će ponovo u ring.

Podgoričanin će za tačno 28 dana u bugarskoj Varni nastupiti na prestižnom turniru Senši Gala, a na premijeri u disciplini K1 preko 95 kilograma ukrstiće rukavice protiv Rumuna Flovina Ivanoja.

“Radi se o kvalitetnom protivniku koji ima iza sebe dosta iskustva. Odlikuje ga dobra ručna tehnika i borbenost”, kazao je Vujović za Sportski.me.

Turnir u Varni zahtijeva posebnu, dinamičnu pripremu. Vujović kaže, da se radi u nekoliko faza.

“Dio priprema odrađujem sa mojim trenerom Milanom Jovanovićem, a drugi dio u Rebel klubu iz Tivta sa trenerom Boškom Pavićevićem i njegovim momcima. Planiram da dio priprema odradim i u Beogradu u klubu Sinđelić, sa nekoliko izuzetnih teškaša, Opačićem i Filipovićem i da budem u  izuzetnoj formi za meč”, kazao je Vujović.

Organizator se potrudio da ove godine Senši Gal podigne na veći nivo. Turnir će posjetiti zvijezde K1 sporta, Hust, Šilt, Kraus…Spektakl je zagarantovan.

“Organizacija svakih, otprilike dva mjeseca priređuje prave spektakle. Sve je podignuto na jedan ekskluzivan nivo, od efekata, ambijenta pa do samih učesnika. Ono što je zanimljivo jeste da je organizacija kao sudije, promoteri i mentori na seminarima koji se odrzavaju uoči svakog eventa angažovala sve same legende  ovog sporta. Među njima su Ernesto Hust, Semi Šilt, Sem Greko, Albert Kraus, Andi Sauer i drugi, tako da je izuzetna čast nastupati i boriti se pred njima”, ističe Vujović.

Posljednji nastup na Senši Galu biće dodatni motiv. Vujović je objasnio i zašto.

“Već sam jednom nastupao za ovu organizaciju. Smatram da tad sudije nisu donijele ispravnu odluku i proglasile mog tadašnjeg protivnika za pobjednika odlukom 2:1. Ovaj put ću se više potruditi, da im ne bih ostavljao dilemu”, nedvosmislen je Vujović.

Vujoviću će ovo biti 17 meč na profi ringu na kojem ima 10 pobjeda od čega sedam nokautom, uz šest poraza.

Krstović: Stvorili smo dosta šansi, mogli da damo više od dva gola

Mornar u Ljubljani sanja brejk za opstanak