Mornar u Ljubljani sanja brejk za opstanak

Foto: Mornar/Media Pro

Mornar je pobjedom nad Igokeom stigao u zonu baraža, na korak od opstanka. Novi, težak zadatak za Barane je u subotu – tim Mihaila Pavićevića gostuje Cedevita Olimpiji u 24. kolu AdmiralBet ABA lige.

“Posljednji rezultat učinio je da se osjećamo znatno bolje – pobjedom nad Igokeom smo odradili ono što smo planirali i dočekali smo da se malo pomjerimo sa posljednjeg mjesta”, kazao je trener Mihailo Pavićević.

Ljubljančani su u borbi za četvrto mjesto imaju 14 pobjeda, koliko i Zadar, pod moranjem su. To može biti i šansa za Mornar. Pavićević je svjestan da bi eventualni brejk bio kapitalan za Barane.

“Naravno da nas pobjeda u prošloj rundi neće uljuljkati, ostala su još tri kola, a volim da do kraja budemo fokusirani i koncentrisani, pa ćemo u svaki meč uči sa podjednakim ambicijama. Pobjede, nemamo drugog izboraČeka nas težak meč protiv kvalitetnog protivnika, ali ne idemo sa bijelom zastavom. Nekako je i atmosfera u ekipi sasvim drugačija, a i sama činjenica da sada stvari držimo u svojim rukama čini nas samouvjerenim.m Gledaćemo da već u Ljubljani riješimo sve dileme, ali moraćemo da odigramo izuzetno dobru utakmicu i da budemo maksimalno fokusirani na svaki detalj kako bismo iznenadili Cedevita Olimpiju”, ističe Pavićević.

Uroš Luković u Baru je riješio meč protiv Igokee u posljednjim sekuundama. Protiv Cedevite biće jedan od aduta u reketu.

“Očekuje nas meč protiv ekipe koja igra na vrhunskom nivou, koja je nastupala u Evrokupu ove sezone… U svakom slučaju mislim da bi utakmicu mogla da odluči odbrana”, kaže Uroš.

Prvi meč u sezoni odigran u “Topolici” završen je pobjedom Cedevita Olimpije 86:74.

Standings provided by Sofascore

Miroslav Vujović u aprilu ponovo u ringu

Pavićević o ulasku Dubajia u ABA ligu: Takve stvari uvijek donesu nešto novo (VIDEO)