Nikola Ružić pisao Upravi za sport: Apelujem da počnete da ispunjavate svoje obaveze

Selektor bokserske reprezentacije Crne Gore Nikola Ružić uputio je pismo v. d. direktoru Uprave za sport Marku Begoviću.

Ružić u pismu ističe da je neshvatljivo da bokseri nemaju nikakvu podršku za 2022. godinu i pored obećanja, koje su bokserski reprezentativci dobili od Begovića.

“Crnogorski boks je u procvatu. Rezultati svjedoče tome. Samo u 2021. godini nasi reprezentativci su osvojili sedam medalja na prvenstvima Evrope i svijeta u raznim uzrastima, što je najviše u istoriji našeg našeg boksa. Gospodin Franko Falćineli predsjednik Evropske bokserske konfederacije (EUBC) je iz tog razloga objavio zvanično da je Bokserski savez Crne Gore najprogresivniji u Evropi. Motivacija i ambicije su ogromne, ali postavlja se pitanje kako dalje? Prosto je neshvatiljivo da pored velikih obećanja koje su naši reprezentativci i ja dobili lično od Vas mi još nemamo apsolutno nikakvu podršku za 2022 godinu. Konfuzno je to što na to niko ne umije da da odgovor kada će biti i hoće li uopšte biti. Sredina je mjeseca aprila, do sada brojna takmičenja iz planiranog kalendara u 2022 godini, od čega čak dva evropska prvenstva (U-22 i za mlade) kao i druge obaveze za funkcionisanje našeg saveza snosi isključivo Aleksandar Klemenko, naš predsjednik, od ličnih sredstava.”

“Smatram da je njegova obaveza da dobro upravlja Savezom, ali ne i da snosi kompletne troškove vezane za njegovo postojanje, a da vrhovni organ za upravljanje sportom u Crnoj Gori nijemo posmatra. Došli smo u situaciju da ne smijemo ni minut da provedemo u isčekivanju nečeg za šta niko ne zna da da odgovor. Pred nama je veliki rad i sa pravom javnost očekuje i rezultate na koje smo ih navikli, ali iz tog razloga moraju i da znaju situaciju u kojoj se nalazimo. Ako mislite da boks u Crnoj Gori ne ode u zaborav apelujem da počnete hitno da ispunjavate svoje obaveze i odblokirajte sport. Ukoliko postoje neki problemi koliko je danas nađite riješenje koje se ne lomi direktno o sportistima u suprotnom morate snositi punu odgovornost za sve što se bude dalje dešavalo na sportskoj mapi Crne Gore”, piše u pismu Ružića.

https://sportski.me/2022/04/11/mala-velika-sampionka-sanja-nastup-na-olimpijskim-igrama/

Budućnost i Sutjeska u polufinalu Kupa

CG fudbalerke dočekuju BiH, Marić: Djevojke su zaslužile da igraju ovako bitnu utakmicu