Mornar u Čačku završava sezonu u ABA ligi

Foto: Mornar - Barsko zlato / Media PRO

Poslije pobjede nad Krkom u odloženom susretu 15. kola AdmiralBet ABA lige (74:65), Mornar Barsko zlato oprostiće se od ovosezonskog regionalnog takmičenja duelom sa Borcem u Čačku.

Ta utakmica je takođe odložena i trebalo je da bude odigrana u okviru 16. kola.

Igrači Mornara na put idu svojim autobusom, a trener Mihailo Pavićević na raspolaganju ima sve prvotimce, izuzev Nemanje Gordića koji je još ranije, zbog povrede, završio sezonu.

„Svi su trenirali protekle sedmice. Moramo do kraja da budemo pošteni prema sebi i poslu kojim se bavimo i da utakmicu u Čačku odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Istina, možemo relaksirano da uđemo u taj duel, bodovi nam nisu neophodni, ostaćemo, svakako, u sredini tabele, ali u obavezi smo da damo sve od sebe i dostojno se oprostimo od ABA lige za ovu sezonu. Borac je ekipa za respekt, bez obzira što je došla u situaciju da joj ovaj susret, možda, odlučuje o plej-autu sa Zlatiborom. Čačak je košarkaški grad i uvijek je lijepo igrati u dvorani Borca kraj Morave“, kazao je Pavićević.

Inače, pred duel Čačana i Barana biće poznato da li Borac ima šansi da izbjegne srpski plej-aut. Ukoliko u petak Mega savlada otpisanu Krku u Novom Mestu, Borcu ništa ne bi značila eventualna pobjeda protiv Mornara.

Zamjenik kapitena Mornara Sead Šehović očekuje zanimljivu utakmicu u Čačku.

„Svakome je u interesu da pobjedom završi sezonu. Mi smo se pobjedom oprostili od svoje publike, a željeli bismo da tako bude i od ABA lige. Na nama je da odigramo na maksimalnom nivou, a vidjećemo da li će to biti dovoljno za trijumf. U svakom slučaju, očekujem zanimljivu utakmicu u dobrom ambijentu“, istakao je Šehović.

Mornar Barsko zlato i Borac odigrali su tri utakmice u regionalnom takmičenju, dvije su dobili Barani, jednu Čačani. Prošle sezone Barani su oba puta slavili, u Čačku 87:76, u Baru 86:72, dok je u trećem kolu ove sezone Borac trijumfovao u Baru 90:85.

Utakmica Borac – Mornar Barsko zlato biće odigrana u subotu, 23. aprila, od 17 časova.

Sedmica uzela bingo u Švajcarskoj

Treniraj sa olimpijcima: Slađana Pejović i Ivona Pavićević sa djecom o sportu