Treniraj sa olimpijcima: Slađana Pejović i Ivona Pavićević sa djecom o sportu

Foto: COK

 Dječaci i djevojčice tokom projekta Treniraj sa olimpijcima imaju priliku da se druže, upoznaju i vježbaju sa osvajačima medalja i učesnicima najvećih sportskih takmičenja, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Navodi se da je crnogorski olimpijski tim, proslavljeni bivši i sadašnji olimpijci i instruktori, obišao osnovne škole Mahmut Lekić u Tuzima, Zarija Vujošević u Matagužima, Njegoš u Danilovgradu i Jagoš Kontić u Nikšiću.

“Olimpijke Slađana Pejović i Ivona Pavićević dale su sve od sebe da čas fizičkog vaspitanja pretvore u nezaboravno druženje djeci ovih škola. Na jedan dan, naše sportiskinje imale su priliku da ih motivišu da se bave sportom i zdravim stilovima života. Jedan dio škola posjetila je i sportska direktorka Katarina Bulatović, saopšteno je iz COK-a.

Atletičarka Slađana Pejović zahvalalila se COK-u na pozivu za učešće u tom projektu.

“Nadam se da će što više biti ovakvih projekata. Danas mi je bilo prelijepo sa djecom, družili smo se i uživali”, rekla je Perunović.

Foto: COK

Rukometašica Ivona Pavićević naglasila je da joj je bilo zadovoljstvo što je bila dio projekta COK-a.

“Nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih projekata jer je ovo dodatna motivacija svoj djeci da počnu da se bave sportom u što većem broju. Smatram da sva djeca trebaju da se bave sportom jer se tako razvijaju i rastu u svakom pogledu i raduje me što se sva ova djeca već bave sportom i vole sport”, kazala je Pavićević.

Saopšteno je da je COK, osim promotivnih aktivnosti, u okviru projekta Treniraj sa olimpijcima donirao školama lopte za košarku, odbojku i fudbal.

“Ideju COK-a prepoznao je i podržao Međunarodni olimpijski komitet preko svog Fonda olimpijske solidarnosti. U planu je posjeta 23 osnovne škole i karavan koji traje do polovine maja”, piše u saopštenju.

Mornar u Čačku završava sezonu u ABA ligi

Kapiten Terzić nakon pobjede nad Sutjeskom: Kao tim smo bili odlični