Budućnost čeka rivala u plej ofu: Sutjeska u prvom meču baraža gostuje Podgorici

Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Regularni dio sezone u Prvoj košarkaškoj ligi Crne Gore je završen – slijedi borba za plej of. Sutjeska će u baražu za polufinale igrati sa Podgoricom.

Prvi meč na programu je sjutra (18) u „Bemax“ areni, a revanš u petak u Nikšiću. Ukoliko oba tima zabilježe po pobjedu, plasman u polufinale obezbijediće ekipa koja je slavila većom razlikom.

Boljeg iz ovog dvomeča u polufinalu čeka Budućnost Voli.

„Ulazimo rasterećno u naredna dva meča i vjerujemo da možemo da napravimo dobar rezultat. Moramo da zaboravimo prethodne utakmice protiv njih. Svaki meč je priča za sebe – moramo da se dokazujemo, da potvrdimo kvalitet. Neće biti lako doći do polufinala i utakmica protiv Budućnosti. Doveli su dva igrača, pokazali su ozbiljnost i maksimalno pristupaju mečevima protiv nas. Prvu utakmicu igramo u gostima – maksimalno smo motivisani i pružićemo što jači otpor. Znamo da će Podgorica ući sa ciljem da ostavi bolji utisak nego u posljednjem našem susretu. Revanš igramo na domaćem terenu i nadam se da ćemo uz pomoć publike doći do željenog cilja“, poručio je u najavi meča trener Sutjeske Darko Vujačić.

Podgorica se pojačala pred početak baraža, a novi članovi su Alen Hadžibegović i Goran Bulatović.

Ove sezone odigrali smo četiri meča sa Podgoricom i tri puta pobijedili – dva puta u prvenstvu i jednom u ABA2 ligi. Izgubili utakmicu u četvrtfinalu Kupa.

„Ostvarili smo ciljeve, ali ćemo do kraja odigrati maksimalno. Pokazali smo da sa njima možemo da igramo i nadam se da ćemo pobijediti. Savladali smo ih više puta ove sezone i ne vidim razlog zašto to opet ne bismo uradili. Oni su pod pritiskom, pojačali su se i dobro će se pripremiti za predstojeće utakmice. Mislim da smo bolja ekipa i da ćemo pobijediti“, rekao je Radosav Spasojević.

Sutjeska je u domaćem šampionatu ostvarila 13 pobjeda i pet poraza i naredne sezone igraće u ABA2 ligi.

Basket u mom kvartu: Ekipa Ivaniš i sinovi najbolja na turniru u Njegoševom parku

Odbojkašice Galaba povele u velikom finalu protiv Luke Bar