Basket u mom kvartu: Ekipa Ivaniš i sinovi najbolja na turniru u Njegoševom parku

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Drugi kvalifikacioni turnir ,,Basketa u mom kvartu”, sportske manifestacije u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, održan je danas na terenu u Njegoševom parku.

Za takmičenje, koje je iz tehničkih razloga prebačeno sa Stadiona malih sportova na kultni teren podgoričkog basketa, prijavilo se 10 ekipa, koje su podijeljene u dvije grupe.

Grupa A prošla je u znaku ekipe ,,Ivaniš i sinovi”, koja je sa četiri pobjede osvojila prvo mjesto i zaslužila direktan plasman u polufinale, za koje su se, kroz doigravanje sa rivalima iz grupe B, borili drugoplasirani ,,Centar” i trećeplasirani ,,Meridianbet”. Takmičenje su u grupnoj fazi završili timovi ,,Inner animals” i ,,Konik”.

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

U grupi B ,,drito” među četiri najbolje plasirao se ,,Red cross”, a timovi ,,Republikanci” i ,,Peta lična” su sa druge i treće pozicije prošli u doigravanje. Kraj turnira je, već u grupi, stigao za ,,Zemli kuđo” i ,,Parni valjak”.

U prvim eliminacionim mečevima ,,Meridianbet” je savladao ,,Republikance” (16:12) i osigurao polufinale, gdje je prolaz zaslužila i ekipa ,,Pete lične”, kojoj je bio potreban produžetak da slomi otpor ,,Centra” (9:7).

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Ništa manje nisu bili zanimljivi polufinalni okršaji: ,,Ivaniš i sinovi” su nakon velike borbe srušili ,,Petu ličnu” (11:9) i prošli u finale, što je pošlo za rukom i ,,Red crossu”, pobjedniku dramatičnog duela protiv ,,Meridianbeta”, u produžetku – 18:16.

U finalu nije bilo mnogo dileme: ,,Ivaniš i sinovi”, u sastavu: Miloš Ivaniš, Rajko Tapušković, Željko Tapušković i Stefan Varagić, pobijedili su ,,Red cross” (Petar Stojanović, Marjan Stojanović, Goran Miljenović i Mirko Vuletić) rezultatom 13:8 i osvojili turnir u centru grada, dok su u meču za treće mjesto, posljednje koje vodi na završni turnir manifestacije ,,Basket u mom kvartu”, ,,kladioničari” (Ilija Šipčić, Nikola Veljović, Miloš Miranović i Miljan Dautović) su nadigrali ekipu ,,Peta lična” u sastavu (Aleksandar Novosel, Blažo Božović, Nemanja Burzanović i Radule Raspopović).

Finalisti turnira su, osim prolaza na završni turnir 21. maja, takođe u Njegoševom parku, čiji je nagradni fond 2500 eura, dobili sponzorske nagrade od partnera Sekretarijata za kulturu i sport, Hotela ,,VOCO i proteini.si.

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Pored tri prvoplasirane ekipe današnjeg turnira, plasman među najbolje basketaške ekipe Podgorice ranije su na kvalifikacionom turniru u Zagoriču osigurali ,,Limun”, ,,Skayhook” i ,,Kuči”.

Sljedeći turniri na programu su 30. aprila na Starom aerodromu (prijave zatvorene) i u Golubovcima (otvorene prijave), te na terenu ,,iza Simpa” (7. maja) i u Bloku 5 (8. maja) za koje se zainteresovane ekipe još uvijek mogu prijaviti slanjem maila sa imenima igrača i ekipe na mail sportglavnigrad@gmail.com ili u INBOX na FB stranici Sekretarijat za kulturu i sport – Glavni grad Podgorica.

Rajković srebrna u Puli

Budućnost čeka rivala u plej ofu: Sutjeska u prvom meču baraža gostuje Podgorici