Rajković srebrna u Puli

Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Crnogorska atletičarka Maja Rajković osvojila je srebrnu medalju na međunarodnom sankcionisanom paraatletskom mitingu CRO open 2022 u Puli.

Ona je u disciplini bacanje koplja, u spojenim kategorijama F 33-34-54-56, ostvarila rezultat 12,78 metara.

Najbolji hitac bacila je u posljednjoj seriji.

„Zadovoljna sam kako sam otvorila sezonu. To je rezultat bolji čak i od onog sa kojim sam prošle godine osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u poljskom Bidgošću”, rekla je Rajković.

Prvo mjesto osvojila je Čehinja Miroslava Obrova, dok je bronzana bila domaća takmičarka Ana Jelenić.

Odličan je bio i Miloš Spaić u bacanju kugle, koji je u konkurenciji 14 takmičara, u spojenim kategorijama F 11-12-36-38-40-46 sa novim ličnim rekordom na paraolimpijskim takmičenjima, osvojio četvrto mjesto hicem od 11,19 metara.

Sezonu je dobro otvorila i paraolimpijka Marijana Goranović koja je u bacanju kugle kategorija F 20-37-40-41 hicem 6,62 metra završila četvrtoplasirana.

U bacanju koplja Danilo Gojković je u spojenim kategorijama F 33-34-54-57 hicem od 19,46 metara osvojio peto mjesto.

Trener reprezentacije Veljko Čegar kazao je da je zadovoljan nastupom crnogorskih takmičenja na otvaranju sezone.

„Dobro su odradili i mini pripreme u Medulinu, koje su prethodile takmičenju u Puli. Nastavljamo dobar kontinutitet takmičenja koja nas očekuju inkluzivnim nastupima na mitinzima Atletskog saveza Crne Gore u Draževini i Baru 30. aprila i 1. maja. Očekuje nas i veliki gran pri miting u italijanskom Jezolu od 2. do 9. maja kada će dio takmičara odraditi i obavezne klasifikacione i reklasifikacione preglede”, rekao je Čegar.

Miting u Puli okupio je 117 takmičara iz osam država koji su se takmičili u 214 disciplina.

Tradicionalno dobar domaćin bio je Hrvatski atletski savez osoba sa invalidetom uz pokroviteljstvo Hrvatskog paraolimpijskog komiteta.

Crna Gora iz 2. šešira čeka rivale za EURO

Basket u mom kvartu: Ekipa Ivaniš i sinovi najbolja na turniru u Njegoševom parku