Partizan najavio da neće igrati srpsku ligu

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Bura u srpskoj košarci – Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, najavio je u razgovoru za “Sportski žurnal” da “crno-bijeli” neće igrati u šampionatu Srbije, prvenstveno zbog odluke da boljeplasirani tim u AdmiralBet ABA ligi (Crvena zvezda) ima prednost domaćeg terena u plej-ofu.

“Prva i osnovna stvar, u domaćoj ligi se ne poštuju Statut i zakonska akta koja su doneta. Protiv Statuta KLS je da se igraju samo polufinale i finale. Imamo situaciju gdje FMP i Crvena zvezda zahtijevaju da se promijeni format takmičenja. Sa druge strane je i ta odluka da boljeplasirani u regularnom dijelu ABA lige ima prednost domaćeg terena u tom formatu takmičenja”, ističe Mijailović.

Partizan zbog tpga neće učestvovati u KLS takmičenju.

“U ovom trenutku mogu da kažem da mi definitivno nećemo igrati KLS ukoliko budemo došli u situaciju da nas neko primorava da igramo finale gde će prednost domaćeg terena imati neko ko je jedan dio takmičenja ABA lige završio kao boljeplasirani. Možemo da igramo šta god: fajnl-for, da imamo žrijeb… Sve što je fer-plej, možemo da prihvatimo. Ali da neko sebi pravi prednost tako što je privatizovao ligu, Partizan u tome neće učestvovati”, kaže Mijailović.

Bajern srušio Barsu – majstorice u Kataloniji i Atini (VIDEO)

Ukrajina se u Sloveniji priprema za baraž