Kodio spreman za start sezone: Basket 3×3 turniri u Nišu i Beogradu pravi izazov

Foto: Nebojša Nikolić

Za podgoričku basket 3×3 ekipu Kodio slijedi vrelo takmičarsko ljeto.

Članovi pobjedničkog benda Nemanja Gavranić, Vaso Popović, Miloš Jovanović, Marko Anđelić i Dušan Gojnić priveli su kraju pripreme za prvi od dva regionalna 3×3 basket turnira.

Kodio već u subotu nastupa u Nišu, a nakon toga slijedi još veći izazov na turniru u Beogradu.

Jedan od članova tima Nemanja Gavranić sa nestrpljenjem očekuje prvi napad i poen.

“Uželjeli smo se mečeva, takmičenja i predstojeće turnire dočekujemo sa velikim entuzijazmom. Očekujem da ovo ljeto bude pravo za nas i da ćemo zajedno sa ljubiteljima basketa svi uživati”, kazao je Gavranić za Sportski.me

Prva basket stanica je u Nišu koji je već godinama domaćin prestižnog turnira.

“U subotu nas očekuje izuzetno jak turnir “satelite” u gradu na Nišavi. Vjerujem da ćemo odigrati dobro, jer će konkurencija biti izazovna. Nakon toga odmah putujemo za Beograd gdje nas očekuje novi nastup. Na oba turnira će biti najbolje ekipe iz Srbije, regiona ali i Španije i Austrije”, kazao je Gavranić.

Pobjednički tim se ni ove sezone nije mijenjao.

“Naša ekipa je sastavljena od momaka koji su bili tu i prošle sezone, u kojoj smo ostvarili poprilično dobar uspijeh. Odigrali smo par svjetskih turnira i prikazali se na najbolji način. Ove godine smo imali nešto manje vremena za pripremu – a imaćemo mnogo više turnira s obzirom na prošlu sezonu, koja je bila na udaru koronavirsa”, rekao je Gavranić.

28-godišnji Podgoričanin koji je ovu sezonu nosio dres Milenijuma – smatra da Kodio i van regionalnih okvira ove sezone, može da napravi korak više.

Pored nastupa za Kodio izazov će biti i mečevi basket reprezentaciju Crne Gore.

“Cilj ekipe je da budemo u vrhu svjetskog basketa. Mislim da smo na pravom putu – imamo kvalitet. Naravno, jedan od ciljeva je i igranje za nacionalni dres, nastupi na evropskim i svjetskim prvenstvima. Nadam se da će ova sezona proći po planu – i da ćemo pokazati visok kvalitet na turnirima koji nas očekuju”, zaključio je Gavranić.

Turnir u Sloveniji: Radović i Bakić u polufinalu

Đoković lako sa Vavrinkom za četvrtfinale Rima