FK Zeta zbog sumnjivog penala za Podgoricu najavljuje krivične prijave SDT-u

Foto: FSCG

Nakon odluke sudije Radoja Pajovića da dosudi jedanaesterac u posljednjem minutu meča Podgorice i Iskre, oglasili su se iz FK Zeta, koji se bori sa timom iz Donje Gorice za opstanak u ligi.

U klubu iz Golubovaca najavili su podnošenje krivičnih prijava Specijalnom državnom tužilaštvu.

“Zbog najblaže rečeno sumnjivih dešavanja na utakmici izmedju Podgorice i Iskre podnijećemo krivičnu prijavu SDT-u protiv sudije Radoja Pajovića i drugih N.N lica koja su udružena u kriminalnoj organizaciji direktno uticala na ishod pomenute utakmicu sa ciljem da se naš klub eliminiše po svaku cijenu iz Prve lige. Godinama unazad smo ukazivali da je CFL postala poligon za očigledne nerugalarnosti i namještaljke kojima bi osim UEFA,trebalo da se pozabavi i SDT. Razloge opšteg rasula u crnogorskom fudbalu nije posebno navoditi, a leže u činjenici da nelegitimni predsjednik FSCG okružen šačicom poslušnika odobrava i u značajnoj mjeri koordinira haos u našem fudbalu”, ističe se u saopštenju Zete.

Za sve krive prvog čovjeka našeg fudbala.

“Ovakav odnos Dejana Savićevića prema FK Zeta mogli bi razumjeti da se radi o običnom građaninu i navijaču nekog drugog kluba kome je FK Zeta takmičarski suprostavljena. Ali, Dejan Savićević nije običan navijač svih klubova koji igraju protiv Zete,već nelegitimni i protivzakonito nametnuti predsjednik FSCG koji svojim djelovanjem,ne želi samo da uništi FK Zeta,već kroz rušenje našeg kluba urušava i onako trošni crnogorski fudbal. I ovo nije prvi, a neće biti ni poslednji put da javno saopštavamo naš stav o radu ili bolje reči neradu Dejana Savićevića. Zato ga javno pozivamo da se odredi prema dešavanjima na utakmici iznedju Podgorice i Iskre,i kao nekadašnji proslavljeni fudbaler, saopšti da li je dosudjeni penal u 93. minutu bio regularan. Pošto Dejan Savićević kao nelegitimno postavljeni prvi čovjek FSCG svakodnevno u javnosti komentariše i fudbalske i estradne teme mogao i morao odvojiti pet minuta da se odredi prema dešavanjima na utakmici izmedju Podgorice i Iskre. Nismo mogli vjerovati da ćemo u dvadeset prvom vijeku sportsku pravdu morati da tražimo u SDT-u zato što fudbalske institucije ne postoje,ili su privatizovane do nivoa iskrivljenosti i izopačenosti od čega najveću štetu upravo ima crnogorski fudbal.”

U taboru Zete nisu sigurni da će igrati meč posljednjeg kola domaćeg šampionata.

“Zbog navedenog, dok čekamo reakciju nadležnih, FK Zeta obavještava javnost da ozbiljno razmišljamo, da u posljednjem kolu, u kome bi trebalo da igramo sa Iskrom,naši igrači ne istrče na teren jer postaje besmisleno ostvarivati pobjede na fudbalskom terenu,koje neko iz institucionalnih sjenki anulira kroz namještaljke i brutalnu neregularnost. Kao mali primjer,uz ovo naše reagovanje,crnogorskoj javnosti,ali i Dejanu Savićeviću dostavljamo i snimak navodnog prekršaja nad igračem Podgorice zbog koga je sudija dosudio penal. Sve regularno i pošteno je li Dejane?”, zaključuju iz kluba iz Golubovaca.

https://www.facebook.com/sportski.me/videos/581715219838642

Podgorica je pobijedila Iskru 3:2 i ako slavi u posljednjem kolu na terenu Dečića, ostaće prvoligaš, bez obzira na ishod meča između Zete i upravo tima iz Danilovgrada.

NVO Fudbalska Crna Gora: Očekujemo da se ispita rad FSCG

Crnogorski bokseri stigli u Jerevan