NVO Fudbalska Crna Gora: Očekujemo da se ispita rad FSCG

foto: fscg

35. kolo u Telekom 1. CFL izazvalo je brojne komentare, naročito nakon utakmice Podgorica – Iskra 3:2.

Podgorica i Zeta bore se da izbjegnu ispadanje u Drugu ligu. Zeta je juče dobila Rudar sa 1:0, pa će odluka pasti u posljednjem kolu.

Povodom tih i drugih dešavanja oglasilo se saopštenjem nevladino udruženje Fudbalska Crna Gora.

Prenosimo ga integralno

“Nakon nekog vremena, čekajući formiranje Vlade CG i novih organa koji rukovode sportom kod nas, želimo ovim putem napomenuti nekoliko stvari ključnih za situaciju kakva je u fudbalu u našoj državi.

Jučerašnja dešavanja tokom utakmica pretposljednjeg kola prvenstva 1.CFL samo potvrđuju sva naša prethodna ukazivanja koja sprovodi nelegitimno rukovodstvo FSCG sa svojom sudijskom organizacijom.

Nismo jedini koji ukazuju na nepravilnosti koja se već duži period dešavaju na fudbalskoj sceni u Crnoj Gori.

Napominjemo, saopštenja istaknutih međunarodnih sudija Milačića i Šćepanovića koji su sudili najvažnije i najteže mečeve u našem prvenstvu.

Njihova ukazivanja su samo potvrda ukazivanja na nepravilnosti na koja naša organizacija ukazuje već odavno, a koja su dovela do toga da se kvalitet našeg fudbala trenutno kotira na 53 mjestu UEFA rang liste.

Očekujemo da će novo rukovodstvo Ministarstva sporta i mladih konačno pokrenuti proces uvođenja prinudne uprave u FSCG koja bi u narednom periodu organizovala novi proces izbora na svim nivoima fudbalskog saveza. Naglašavamo da je trenutno fudbalsko rukovodstvo izabrano na neligitimnoj skupstini 30.06.2021. i koje nije verifikovano kod nadležne institucije za sport. Nadležna inspekcija za sport je u prošlom periodu je utvrdila niz nepravilnosti i na osnovu tih prijava kaznila FSCG, a od koje očekujemo da javno objavi sve nepravilnosti koje su ustanovljene u radu FSCG, a po prijavi naše NVU.

Takođe, tražimo i od SDT da pokrene istrage o finansiranju i realizaciji projekata izgradnje fudbalskih stadiona širom Crne Gore, sa posebnim naglaskom na projektante i izvđače radova pomenutih objekata.

Napominjemo još jednu nelogičnost – TV prava na prenos utakmica 1.CFL je preuzela nova kompanija.

https://www.facebook.com/sportski.me/videos/581715219838642

Sumnja je činjenica da je odbijena ponuda TV Arena, inače lidera u prenosima u regionu, a prihvaćena druga ponuda dajući prava čelniku FK Budućnost i potpredsjedniku FSCG, da bi ponovo nakon toga FSCG prava prenosa dogovorio sa domaćom TV kućom, MNE sport.

Na kraju, pozivamo sve dobronamjerne i zaslužne fudbalske radnike da se pridruže i podignu svoj glas u cilju neminovnih, a prijeko potrebnih promjena koje će doprinijeti podizanju nivoa fudbala i organizacije u Crnoj Gori, kako bi se konačno krenulo sa dna koje smo već dotakli”, zaključuje se u saopštenju koje potpisuju Dragan Vujović predsjednik NVU Fudbalaska Crna Gora.

I članovi Upravnog odbora NVU Fudbalska CG, Brajan Nenezić, Zoran Batrović i Rajo Vujadinović.

Pogba se vraća u Juventus

FK Zeta zbog sumnjivog penala za Podgoricu najavljuje krivične prijave SDT-u