Radonjić: Timska pobjeda, iskoristili smo prednost domaćeg terena

Foto: Admiralbet ABA league / Dragana Stjepanović

rener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je večeras da je njegova ekipa iskoristila prednost domaćeg terena za koji se i borila čitave sezone.

Zvezda se večeras plasirala u finale ABA lige, pobijedivši na svom terenu Cedevita Olimpiju 88:78, u trećem, odlučujućem meču polufinalne serije.

“Iskoristili smo prednost domaćeg terena za koju smo se i borili tokom čitave sezone. U određenim momentima smo igrali veoma dobro, a u nekim periodima i ne baš”, izjavio je Radonjić, a prenio klub.

Radonjić je rekao i da je Zvezda igrala protiv “jako kvalitetnog protivnika”.

“Protiv Cedevita Olimpije morate da zadržite fokus svih 40 minuta. Kontrolisali smo utakmicu, i uspjeli da sačuvamo prednost do kraja meča. Pokušaćemo da se odmorimo i fokusiramo na prvi finalni meč protiv Partizana”, rekao je on.

Crvena zvezda će u finalu igrati protiv Partizana, koji je u polufinalnoj seriji pobijedio Budućnost 2:1.

“U formi smo kakvoj jesmo. Pokušali smo da popravimo određene stvari. Ali i protivnik se nešto pita. Igrali smo jako dobro i napravili prednost, ali držati čitav meč napadački potencijal koji oni imaju je jako teško”, izjavio je Radonjić.

Trener crveno-bijelih je rekao da je njegova ekipa “izgledala iznad svakih očekivanja” u trenucima kada je pravila prednost.

“Jedan od važnijih segmenata bio je i naš ofanzivni skok. Kada se sve sabere i oduzme mislim da smo timski stigli do pobjede. Svaki igrač je imao ulogu u pobjedi. To nam daje za pravo da vjerujemo da ćemo biti pravi u finalu”, dodao je Radonjić.

Finalna serija počinje u petak, 27. maja, i biće igrana na tri dobijena meča.

Marojević: Hvala čelnicima Ibra, spasili su nas

Koš i dodatno sa Lukom i Kuzmom (VIDEO)