,,Basket u mom kvartu” dobio prvog šampiona: Old pab pobjednik spektakla u Njegoševom parku

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Ekipa Old pub u sastavu Marko Koljević, Luka Nikaljević, Milovan Skendžić i Vuk Radetić šampion je završnog turnira manifestacije ,,Basket u mom kvartu”, koji je sinoć u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada održan na terenu u Njegoševom parku.

Nadmetanje 16 najboljih basketaških ekipa, koje su kroz 5 kvalifikacionih turnira u podgoričkim naseljima i kvartovima (Zagorič, Stari Aerodrom, centar, Golubovci i Blok 5) izborile prolaz na finalni turnir, donijelo je fenomenalan basket i žestoku borbu, koju su nerijetko odlučivali detalji.

U prvoj fazi takmičenja formirane su četiri grupe sa po četiri ekipe, koje su se takmičile po sistemu ,,svako sa svakim”, nakon čega su po dvije najbolje izborile prolaz u ¼ finale.

Iz grupe A na drugi dio turnira plasirale su se ekipe Old pub i Limun (eliminisani NLO i Momci iz plave), iz grupe B Tristar i Parni valjak (takmičene ranije završili As fitness i Skyhook), iz grupe C Red Cross i Frulaši (ispali Kiša metaka i Meridianbet), dok su iz grupe D dalje prošli Kuči i Ivaniš i sinovi (kraj za Zetu i B3).

Četvrtfinalni mečevi donijeli su bespoštedne obračune: Old pub je nadigrao Parni valjak 12:9, Red cross je bio bolji od Ivaniša i sinova (18:15), Frulaši su pobijedili Kuče (11:8), dok je najneizvjesnije bilo u duelu Limuna i Tristara, koji su ,,citrusi” riješili u svoju korist 9:8.

Ni u polufinalima nije izostala drama: iznenađenje završnog turnira, mlada ekipa Frulaša, trijumfovala je protiv Limuna 16:15 i obezbijedila učešće i velikom finalu, dok je na drugom košu Old pub savladao Red cross 18:15.

U meču za treće mjesto pobjedu protiv Limuna i novčanu nagradu u iznosu od 500 eura izvojevala je ekipa Red cross, u sastavu Petar Stojanović, Marjan Stojanović, Goran Miljenović i Mirko Vuletić, dok u finalu dileme nije bilo: iskusniji Old pub je bez problema (21:7) ,,riješio” izmorene Frulaše (Vasilije Nikčević, Aleksandar Pješčić, Filip Đurović, Marko Raičković) i krunisao se kao prvi šampion ,,Basketa u mom kvartu”. Pobjednicima je pripala nagrada u iznosu od 1300 eura, dok su takmičarima iz drugoplasirane ekipe džepovi puniji za 700 eura.

U programu završnog turnira, koji su maestralno vodili Igor i Aleksandar Šuković, našlo se i takmičenje u šutu za tri poena, koje je osvojio Miloš Petrović iz ekipe Kuči, koji je u finalu ,,za dlaku” bio bolji od Aleksandra Pješčića (Frulaši), čime je svoj bankovni saldo uvećao za 100 eura.

Organizovana su i takmičenja za brojnu publiku, za koju su nagrade obezbijedili partneri organizatora, Hotel ,,Voco” i proteini.si.

Turniru je, u svojstvu posmatrača, prisustvovao i prvi čovjek Podgorice, gradonačelnik Ivan Vuković.

,,Prije početka finalnog turnira obećali smo basketaški spektakl u Njegoševom parku i spektakl smo ,,isporučili” navijačima koji su u velikom broju došli na kultni podgorički teren da podrže svoje omiljene ekipe i uživaju u dobrom basketu. Dugujemo zahvalnost svima koji su doprinijeli da sve protekne u najboljem redu i da organizacija bude na visokom nivou: sudijama, zapisničarima, voditeljima programa, fotografu, doktoru, zaštitarima, TV ekipi Mne sporta koja je uživo prenosila turnir, našim partnerima, Hotelu ,,Voco” i proteini.si, koji su na kvalifikacionim i finalnom turniru obezbijedili nagrade za učesnike i publiku, kao i kompaniji ,,Ledo” koja je juče dijelila sladolede svima koji su željeli osvježenje u vrelom danu i užarenoj atmosferi. Ipak, posebno hvala ide takmičarima, koji su se, u duhu fer pleja, bespoštedno borili i svim prisutnim priredili događaj za pamćenje. Koncept ,,Basketa u mom kvartu” se pokazao izuzetno uspješnim – u svom prvom izdanju okupio je 52 basketaške ekipe, što je rezultat za ponos. Vjerujemo da smo postavili čvrste temelje da ova manifestacija postane tradicija, i da u narednim edicijama obuhvati više sportova”, saopštili su iz redova organizatora, Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Kurtoa: Nadam se da će me sada više poštovati

Dukić 30, Marković na 60. mjestu