Vukotić objavio spisak za mečeve sa Republikom Irskom i Luksemburgom

Foto: FSCG

Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Miodrag Vukotić objavio je spisak igrača za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, sa Republikom Irskom i Luksemburgom.

Vukotić se odlučio za 25 igrača – golmani: Nikola Ivezić (Podgorica), Petar Radulović (Petrovac), Goran Aković (Berane), Šaban Kolić (Jedinstvo); odbrana: Anto Babić (Budućnost), Nemanja Perović (Famalisao, Portugal), Đorđe Šaletić (Iskra), Luka Boričić (Mladost DG), Robert Đeljaj (Dečić); vezni red: Danilo Pešukić (Dečić), Srđan Krstović (Zeta), Nikola Janjić (Sutjeska), Miloš Brnović (Radnički 1923, Srbija), Zaim Divanović (Šahtjor Soligorsk, Bjelorusija), Ognjen Obradović (Iskra), Petar Vukčević (Zeta), Ognjen Bakić (Osijek, Hrvatska), Dušan Vuković (Sutjeska), Ognjen Gašević (Rudar); napad: Nikola Krstović (Dunajska Streda, Slovačka), Ivan Vukčević (Vojvodina, Srbija), Viktor Đukanović, Lazar Mijović (Budućnost), Vuk Striković (Mlada Boleslav, Češka), Ivan Bojović (Rudar).

,,Sokoli“ će u posljednja dva kola grupe F igrati sa selekcijama koje su već jednom pobijedili u ovom ciklusu. Luksemburg su savladali u drugom kolu (3:1 u gostima), dok su od Irske bili bolji u Podgorici, u meču šestog kola, kada je bilo 2:1.

Sada im slijedi gostovanje Irskoj 6. juna, a zatim duel sa Luksemburgom, 10. juna u Podgorici.

– Imamo dosta problema sa izostancima i ovog puta. Zbog povreda ili problema sa dobijanjem vize nema Miloša Rakonjca, Milana Vukotića, Omara Sijarića, Arnela Kujovića, Rastka Marsenića, Alekse Latkovića… Nekoliko igrača koje smo pozvali umjesto njih nijesu mogli da na vrijeme dobiju vizu, tako da ne konkurišu za utakmicu u Irskoj. Ipak, uprkos tome što smo veoma oslabljeni protiv tako kvalitetne ekipe, ne pomišljamo na predaju. Želimo da odigramo maksimalno i dođemo do povoljnog rezultata. Nakon Irske, slijedi meč sa Luksemburgom, u kojem ćemo imati više igrača na raspolaganju. Cilj je da na pravi način završimo kvalifikacioni ciklus, istakao je selektor Vukotić.

Radulović pozvao 11 igrača, Đukanović, Terzić i Bubanja prvi put u A timu

Mlađe pionirke Budućnosti Bemax najbolje u Pljevljima