Crnogorski sportisti do OI u Parizu u opremi Najk

Foto: COK

Crnogorski sportisti na međunarodnoj sceni do Olimpijskih igara u Parizu nastupaće u sportskoj opremi marke Najk /Nike/, predviđeno je ugovorom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) i kompanije Sport vision /vižn/.

Ugovor su potpisali predsjednik COK-a Dušan Simonović i izvršni direktor Sport vižna Crna Gora Petar Veličković.

Saradnja COK-a i kompanije za distribiciju sportske opreme počela je 20. maja 2015. godine.

Ugovorom je definisana oprema u kojoj će crnogorski sportisti nastupati na svim takmičenjima pod okriljem COK-a.

Simonović je kazao da je njihov odnos davno prevazišao kompanijsku saradnju i da se pretvorio u lično prijateljstvo.

“Puno su braća Petar i Vladimir Veličković i kompanija Sport vižn pomogli crnogorskom sportu. Dali su ogroman doprinos i značajna sredstva uložili su ne samo u COK, već na razne adrese u crnogorskom sportu. Zato im veliko ljudsko hvala za sve što su učinili i što će učiniti”, rekao je Simonović.

Foto: COK

On je kazao da je ugovor sklopljen do kraja olimpijskog ciklusa 2024. godine.

“Zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Bilo bi logično da nastavimo do Los Anđelesa i našu saradnju tamo zaključimo”, rekao je Simonović.

Veličković je kazao da je čast biti sponzor COK-a i da su ponosni na dugogodišnju saradnju.

“Sami sebi smo nametnuili obavezu da našim najboljim sportistima obezbijedimo i najbolju opremu. Veliku zahvalnost dugujemo Simonoviću, koji je ukazao povjerenje našoj kompaniji da dugi niz godina, sa današnjim potpisivanjem, cijelu deceniju, budemo sponzori”, rekao je Veličković.

On je podsjetio da je saradnja počela prije sedam godina, kada je potpisan dvogodišnji ugovor.

“Tada smo sa brendom Umbro za nekoliko takmičenja obezbiejdili opremu, a onda sa brendom Loto ispratili sportiste na OI u Rio de Žaneiru.
Uslijedio je četvorogoidšinji ugovor, u kojem smo obećali da ćemo dovesti najbolji svjestki brend – Najk. I uspjeli smo to”, rekao je Veličković.

On je naglasio da se nastavlja saradnja, u kojoj se obavezuju da će sa brendom Najk opremiti sportiste na svim takmičenjima koja predstoje.

Foto: COK

“Ispunili smo veliku obavezu i sebi, jer smo sebi zadali dječaki san da nekada u našem životu i poslovanju budemo sponzori makar godinu. Deset godina sponzorstva i tri olimpijade zaista je iznad naših očekivanja. Naša kompanija, kao društveno odgovorna, odlučila se da ulaže u sšpoprt, zdravlje i životnu sredinu. Najznačajnija sredstva usmjeravamo ka COK-u”, rekao je Veličković.

On je naglasio da Ugovor nije obavezujući i da COK nije u obavezi da mora nešto da kupi ili uzvrati.

“Mi ćemo kao kompanija da kupimo opremu od Najka i izmirimo sve obaveze prema državi. Znamo da će naši sportisti znati to da cijene i da će nam vratiti medaljama sa narednih takmičenja”.

Blater i Platini sjutra na sudu u Švajcarskoj

Meč odluke u “Morači”: Budućnost i Mornar za titulu