U21 selekcija želi da pobjedom završi ciklus

Foto: FSCG

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore završava kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sjutrašnjim duelom protiv Luksemburga na “DG areni” (20.15).

Izabranici Miodraga Vukotića žele da pobjedom završe ciklus koji će, izvjesno je, završiti na pretposljednjem mjestu grupe F, zbog slabijeg međusobnog skora od četvrtoplasirane Bosne i Hercegovine.

Italija ima 21 bod, Republika Irska, koja se još nada prvom mjestu, 19, Švedska 18, a BiH 11, koliko će imati i Crna Gora ako pobijedi Luksemburg (ima samo bod).

“Moramo da završimo kvalifikacije moramo. Favoriti smo protiv Luksemburga, ali opuštanja nema, iako smo u problemu sa igračkim kadrom. Ipak, igrači koji su tu treba da budu svjesni da moraju da pruže maksimum”, kazao je Vukotić.

Crna Gora je prije četiri dana poražena u Irskoj 3:1.

“Postoji zamor kod igrača, pogotovo nakon meča sa Irskom i napornog puta. Ali, vjerujem da će oni danas pružiti maksimum i da će to biti dovoljno da utakmicu riješimo u našu korist”.

Najbolji igrač mlade reprezentacije Nikola Krstović prekomandovan je u A tim staviće se na raspolaganje selektoru najjače selekcije Miodragu Raduloviću.

Šansu će dobiti dosta igrača na koje može da se računa i u narednom ciklusu.

“I tokom kvalifikacija šansu smo davali mlađim igračima, koji imaju pravo igranja u narednom ciklusu”, dodao je Vukotić.

Defanzivac Anto Babić upozorava da su Luksemburžani jedini bod osvojili protiv Republike Irske i naglašava zašto je važno ciklus završiti pobjedom.

“Mnogi potcjenjuju Luksemburg, ali su oni Irce zakinuli za bod. Ali, igramo pred domaćom publikom, želimo da osvojimo tri boda kako bi za generaciju koja dolazi obezbijedili četvrti šešir na žrijebu”, poručuje Babić.

Novi odlasci kraj Bistrice: Mitrović i Korea napustili Sutjesku

Jović donio trijumf Srbiji, pobjede Portugala i Španije