Nedović o rivalu sa Kosova: Veći smo klub i tako ćemo se postaviti

Foto: FK Budućnost

Budućnost će u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igrati protiv Lapija sa Kosova, prvi meč je pod Goricom 7. jula, dok je revanš sedam dana kasnije (14. jul) najvjerovatnije u Prištini.

To je odlučeno današnjim žrijebom u Nionu…

Lapi je tim iz Podujeva, osnovan je 1932. godine, a prethodne sezone je osvojio Kup Kosova pobijedivši Dritu 2:1 u finalu i četvrto mjesto u tamošnjoj Superligi.

“Prva impresija je činjenica da nas ne čeka dug i zahtjevan put, što je velika prednost u ovome periodu. Dok ne pogledamo rivala detaljno, ne možemo da pričamo o nekim pojedinostima i detaljima”, poručio je za klupski sajt Aleksandar Nedović.

Lapi je prethodne sezone na 36 utakmica ostvario 15 pobjeda, devet remija i 12 poraza uz gol razliku 57:44, a tim je sastavljen od domaćih igrača koji su ojačali stranci u vidu Hrvata Ćorića, Albanaca Pepošija i Prenčija, Meksikanca Rivere, Brazilca Firmina i Amadua iz Gane…

“Analiziraćemo ih dok budemo na Zlatiboru, gledaćemo sve njihove utakmice, pratiti jesu li aktivni na tržištu… Sigurno da Budućnost ne može da kaže da nije favorit, ali nećemo potcijeniti rivala, jer smo svjesni koliko se u posljednje vrijeme ulaže u tamošnji fudbal na svim nivoima, koliki su ugovori igrača… Međutim, Budućnost je veliki klub, veći od Lapija i sigurno ćemo se tako postaviti”, jasan je Nedović.

“Plavi” sjutra putuju na Zlatibor gdje će boraviti do 28. jula i odigrati tri prijateljske utakmice (19. juna igramo protiv Mladosti iz Lučana, 23. juna protiv Radnika iz Surdulice, a za 27. jun se čeka protivnik), a prije puta našem klubu su pristupila tri igrača sa strane – 21-godišnji desni bek iz Srbije Uroš Ignjatović, 27-godišnji štoper iz Rusije Lionel Adams i 23-godišnji Argentinac Arijel Lusero.

“Nadomjestili smo tri pozicije na kojima su nas napustili igrači tokom ljeta. Tražili smo takvog profila igrače, jer nam je trebalo čvrstine, brzine, hitrosti… Naravno, sada slijedi period adaptacije za svu trojicu, posebno za Lionela i Arijela koji dolaze sa drugog podneblja, ali na nama je da ih što prije prilagodimo”, rekao je Nedović.

Savović o Ludogorecu: Najteži protivnik

Poznat sastav crnogorskih odbojkaša za start priprema za evropske kvalifikacije