Poznat sastav crnogorskih odbojkaša za start priprema za evropske kvalifikacije

Foto: odbojka.me

Selektor odbojkaške reprezentacije Crne Gore Ivan Joksimović objavio je spisak igrača za pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023.

Joksimović je za start priprema pozvao 14 igrača, dok će se određeni broj mlađih odbojkaša pridružiti nacionalnom timu nakon završetka Evropskog prvenstva za mlađe seniore.

Okupljanje je 26.juna, a nakon odrađenih ljekarskih pregleda u Podgorici, ekipa će otputovati za Kolašin gdje će boraviti na pripremama.

“Smatramo da smo ovim spiskom napravili dobru selekciju, naravno uz dodatnu koja će biti poslije Evropskog prvenstva za mlade igrače. Na svakoj poziciji imaćemo jednog iskusnog igrača. Procijenili smo da bi taj igrač treba loda bude lider u ovom procesu koji smo odredili kao podmlađivanje reprezentacije”, kazao je Joksimović.

Na listi nema povrijeđenog Vojina Ćaćića, Miloš Ćulafić se oprostio od selekcije…

“Na poziciji primača jako je bitno što je tu Marko Bojić, smatramo da on može mnogo da doprinese mladim igračima svojim iskustvom i znanjem. Na poziciji tehničara je Rajko Strugar za kojeg smatram da bi trebalo da bude lider i da sve to poveže na najbolji mogući način. Iskustvo Aleksandra Minića na poziciji korektora sigurno će mnogo značiti našim mladim korektorima, takođe i na poziciji libera gdje je Nikola Lakčević, i srednjeg blokera gdje je Blažo Milić. Vjerujemo da će njihovo iskustvo u velikoj mjeri doprinijeti da naši mladi igrači stasaju, da formiramo dobru, mladu i radnu grupu koja će u perspektivi donijeti rezultat koji svi iščekujemo, a to je kontinuitet izlazaka na evropska prvenstva”, kazao je Joksimović.

Crna Gora će igrati u kvalifikacionoj grupi D sa selekcijama Portugala, Luksemburga i Islanda.

Crna Gora će kvalifikacione utakmice igrati u Kolašinu i po rasporedu biće domaćin u prva tri kola – prvo će dočekati Luksemburg (3. avgust), zatim Portugal (7. avgust) i na kraju Island (10. avgust). Nakon toga otputovaće na gostovanja – Islandu (14. avgust), Portugalu (17. avgust) i na kraju Luksemburgu (20. avgust).

Plasman na EuroVolley 2023 izboriće sedam pobjednika kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Na spisku su

Tehničar: Rajko Strugar (Rešetlivka, Ukrajina),

Primači servisa: Marko Bojić (Kiziltepe, Turska), Slobodan Bojić (Alanja, Turska), Ivan Zvicer (Nafels, Švajcarska), Benjamin Hadžisalihović (Budućnost Volej), Jovan Delić (Halmštad, Švedska), Stefan Radević (Budućnost Volej),

Srednji blokeri: Blažo Milić (Budva), Luka Babić (Al Ain, Ujedinjeni Arapski Emirati), Miodrag Jelić (Budva), Nikola Đurović (Jedinstvo),

Korektori: Aleksandar Minić (Zalau, Rumunija), Bojan Strugar (Nafels, Švajcarska),

Libero: Nikola Lakčević (Steaua, Rumunija).

Nedović o rivalu sa Kosova: Veći smo klub i tako ćemo se postaviti

Budućnost pod Goricom predstavila pojačanja za novu sezonu (VIDEO)