Perspektivni sportisti Podgorice od sjutra borave na 16. Ljetnjem kampu na Kopaoniku

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

U skladu sa Programom rada Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada na Kopaoniku organizuje 16. Ljetnji kamp perspektivnih sportista Podgorice.

Na ovogodišnjem izdanju tradicionalnog događaja Glavnog grada, koji će biti održan od 19. do  26. juna, učestvovaće oko 90 talantovanih mladića i djevojaka koji treniraju košarku, fudbal, odbojku, rukomet i atletiku.

“Ovo je još jedan pokazatelj brige Glavnog grada o najmlađim sportistima. Stvaramo im uslove da se bave sportom, da se druže i stiču nova iskustva. Sigurni smo da će se za mnoge od njih u perspektivi čuti i da će se na lijep način sjećati ovog kampa”, saopštili su iz Sekretarijata za kulturu i sport.

Za sve učesnike Sekretarijat je obezbijedio smještaj na bazi punog pansiona, stručna lica i terene neophodne za sprovođenje trenažnog procesa.

”Sekretarijat za kulturu i sport odredio je kriterijume za izbor perspektivnih sportista u odabranim  sportskim disciplinama, kao i stručnog kadra koji sprovodi trenažni proces, što je realizovano u saradnji sa nacionalnim savezima i klubovima sa teritorije Glavnog grada, sa ciljem da se na jednom mjestu okupi što veći broj talentovanih sportista i da im se uz kvalitetan rad u sjajnim uslovima na Kopaoniku ojača podloga za dalje napredovanje”, zaključili su iz redova organizatora.

Podgorička ekspedicija se okuplja sjutra ujutru u 7:30 časova ispred Hotela Podgorica, gdje će biti polazna tačka nezaboravnog iskustva za perspektivne sportiste i sportiskinje našeg Glavnog grada.

Futsal reprezentacija izgubila od Poljske

Vujović i Kjelce u finalu Lige šampiona