Košarkaški savez i Univerzitet Crne Gore potpisali Protokol o saradnji

Foto: KSCG

Košarkaški savez Crna Gore i Univerzitet Crne Gore potpisali su Protokol o saradnji.

Na taj način su dvije institucije dogovorile platformu po kojoj će realizovati programe od obostranog interesa.

Protokol su potpisali predsjednik KSCG Nikola Peković i rektor Univerziteta Vladimir Božović.

Rektor Božović je iskazao zadovoljstvo što će Univerzitet i Košarkaški savez Crne Gore, između ostalog, sarađivati na projektima koji se tiču podizanja nivoa edukacije u sportu, posebno u košarci,  kroz primjenu modela cjeloživotnog učenja.

„Lijepi amalgam sportskog duha i obrazovanja rađa plemenitost. Kao što je vama u sportu potrebna stalna edukacija, tako je nama u nauci potreban sportski duh“, rekao je on.

Predsjednik Peković se zahvalio na saradnji i pruženoj šansi da kroz Sporazum koji definiše zajedničke aktivnosti i obaveze sa ciljem podizanja nivoa edukacije sportskog kadra, UCG i KSCG budu jedan tim.

„Nama je potrebno malo nauke, a vama malo sporta, tako da se nadam da ćemo se dopunjavati i ostvarivati zajedno sve buduće ideje. Vjerujem da će ljudi koji žele  da se bave sportom prepoznati važnost ovog našeg Sporazuma“.

Kroz saradnju na projektima od zajedničkog interesa predviđena je realizacija aktivnosti koje se tiču sprovođenja procesa licenciranja i sertifikacije stručnog kadra u košarci i kontrole kvaliteta tog procesa, kao i podizanja nivoa svijesti o značaju edukacije sportista. Takođe, pored ostalog, biće obuhaćeno i zajedničko apliciranje za finansiranje projekata kod domaćih i međunarodnih partnera i donatora.

Potpisivanju su prisustvovali generalni sekretar KSCG Darko Ivanović, direktor reprezentacije Filip Patković i predstavnici Studentskog parlamenta UCG na čelu sa presjednikom Sašom Roćenom.

Mihailović: Da odigramo najbolje što možemo i da pokušamo iznenaditi Francusku

Disciplinska komisija FSCG: Vojo Pejović suspendovan sedam mjeseci