Dangerous najbolji na turniru u BiH: Bordo sljedeća basket destinacija

Foto: Vivo.Studio

Ekipa 3×3 Dangerous iz Podgorice je osvojila prestižni međunarodmi satelit turnir, koji se proteklog vikenda održao na Palama u Bosni i Hercegovini.

Podgorička ekipa u sastavu Marko Koljević, Aleksandar Bogojević, Bogdan Cebalović i Vladan Đukanović, Vladimir Dašić – turnir je završila bez poraza, a u finalu su srušili, prvog nosioca turnira ekipu iz Litvanije (21:14).

Na turniru u gradu podno Jahorine učestvovale su ekipe iz BiH, Srbije, Litvanije, Rusije, Španije, Rumunije, Sjeverne Makedonije…

“”Uz sve poteškoće koje nas prate od početka sezone prije svega finansijske prirode, naša ekipa je napravila izvanredan rezultat osvajanjem prvog mjesta na Satelit turniru na Palama. Ovo je treći po redu turnir ove sezone, gdje imamo dva prva mjesta i tri finala”, kazao je Marko Koljević za Sportski.me.

Osvajanjem turnira Dangerous je izborio vizu za učesće na turniru u Francuskoj koji se igra od 5. do 7, jula u Bordou, koji će okupiti nekoliko najboljih svjetskih ekipa.

“Nadamo se da ćemo na pravi način prezentovati, ekipu, Glavni grad i Crnu Goru na prestižnom turniru u Francuskoj, gdje i između ostalog učestvuju Olimpijski šampioni iz Letonije”, rekao je Koljević.

Ekipi Dangerous je ovo drugo učešće na čelendžeru što je ujedno veliki uspjeh jedne crnogorskog basket 3×3 tima. 

Lalošević i Simonović posjetili crnogorske sportiste na Mediteranskim igrama

Budućnost remizirala protiv Novog Pazara – 2:2