Banićević pred Španiju: Recept za pobjedu? Nadamo se da ćemo biti bolji u napadu nego do sada

Foto: Anna Feher

Crnogorski vaterpolisti sjutra od 19.30 igraju sa Španijom četvrtfinalni meč Svjestskog prvenstva.

Cnetar Dušan Banićević, dobro poznaje Špance, jer igra za katalonski Sabadelj. Zajedno sa saigračem iz nacionalnog tima Konstantninom Averkom.

“Prošli smo ono što smo morali na Svjetskom prvenstvu, sa sebe skinuli tu vrstu pritiska, a na nastavak gledamo kao na izazov. Španija je pokazala da je jedan od favorita za zlato, poznata je po tom presingu na svakom dijelu bazena, sa mnogo plivanja, a mi moramo da pokušamo da zaustavimo tranziciju rivala i kontranapad. To je Špancima najveći kvalitet, mada imaju i dva vrhunska centra”, rekao je Banićević.

Španija sigurno nije nepobjediva…

“Mi šansu tražimo kroz odbranu i očekujem meč sa mnogo isključenja. Samim tim će ekipa koja bude imala bolju realizaciju napada s igračem više i odbrane s igračem manje biti i bliža pobjedi”, kazao je Banićević i nastavio:

“Japan je sličan Španiji, mada je kvalitet ta dva tima neuporediv. To je taj presing, s tim što ga Španija igra godinama, a i odlično je pokrivena na svim pozicijama. Recept za pobjedu? Nadamo se da ćemo biti bolji u napadu nego do sada na turniru. Napad s igračem više može da bude konkretniji, ali i ne samo on”, zaključio je Banićević.

Kovinić se zbog povrede povukla sa Vimbldona

Gojković: Ključ je da Špance svedemo na broj golova koji bismo mogli da uzvratimo