Gojković: Ključ je da Špance svedemo na broj golova koji bismo mogli da uzvratimo

Foto: Waterpolo.hu

Crnogorski vaterpolisti su na prekretnici na Svjetskom prvenstvu. Slijedi duel četvrtfinala prpotiv Španije sjutra od 19.30.

Pobjeda “ajkule” vodi u borbu za medlaju – eventualni poraz u razgravanje na vaterpolo Mundijalu. već imali jedan pravi ispit, bilo je to protiv Mađarske na premijeri kada su poraženi rezultatom 12:8.

“Tačno je da je sada manji imperativ. Željeli smo da uđemo među osam timova da bismo imali priliku da igramo s najboljima i da se borimo za ono najveće. Pritisak je do sada postojao, motiva sigurno nikome ne nedostaje, a generalno mogu da budem zadovoljan jer smo u odlučujućim momentima u grupi, kao protiv Japana u posljednjoj četvrtini, imali stabilnost u odbrani kad je trebalo da se riješi utakmica”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Protiv “furije” je svaki detalj jako bitan…

“Ključ je da Špance svedemo na broj golova koji bismo mogli da uzvratimo. Igraju agresivnu odbranu i ne ostavljaju mnogo slobodnih šuteva. Igrali smo na Olimpijskim igrama u Tokiju, mi smo tada bili u drugačijem sastavu, ali smo u cijelom tom olimpijskom ciklusu bili dobri protiv njih. Na Igrama smo ih u posljednje dvije četvrtine sveli na četiri ili pet šuteva, dominirali smo, ali i promašivali dosta. Moramo da koristimo šanse, ne smijemo da promašujemo kao protiv Mađara, kako bismo iz toga mogli da imamo stabilnu odbranu i držimo utakmicu što duže u egalu”, rekao je Gojković.

Banićević pred Španiju: Recept za pobjedu? Nadamo se da ćemo biti bolji u napadu nego do sada

Kalinić u Barseloni