“Ajkule” 8. na vaterpolo Mundijalu, Mađari slavili u razigravanju

Foto: Waterpolo.hu

Vaterpolisti Crne Gore završili su Svjetsko prvenstvo u Budimpešti na 8. mjestu, drugim porazom od Mađarske – 8:6 (1:0, 4:2, 2:1, 1:3).

„Ajkule” su na bazenu „Alfred Hajoš” upisale četiri poraza (gubili i od Španije i Srbije) i tri pobjede (protiv Gruzije, Brazila i Japana).

U današnjem duelu domaći su bili izuzetno motivisani da razočaravajući nastup na šampionatu, na kojem su bili glavni favoriti za zlato, završe pobjedom.

Tim Vladimira Gojkovića je prvi gol postigao polovinom 2. četvrtine, kada je pogodio Dušan Matković, a u posljednjoj dionici je imao i minus pet (8:3).

Tada kao da su se Mađari „ugasili”, pa je Miroslav Perković smanjio sa dva vezana gola, a potom i Kanstantin Averka pogodio za 8:6 na dva i po minuta do kraja.

Četrdeset sekundi kasnije, Crna Gora je dobila napad sa igračem više, Gojković uzeo tajm-aut, ali je Averka pogodio prečku.

Perković, Matković i Averka su se upisali po dva puta, ali se od Bjelorusa koji je dobio crnogorski pasoš mnogo više očekivalo na ovom šampionatu.

Roganović poslije žrijeba: Siguran sam da idemo dalje

Filip Radović i Luka Bakić u TOP 5 na Svjetskoj rang listi