Jelena Bulajić drugo pojačanje Budućnost Bemaxa

Foto: ŽKK Budućnost Bemax

Ženski košarkaški klub Budućnost Bemax promovisao je danas drugo pojačanje za novu sezonu – riječ je o 15-godišnjoj Jeleni Bulajić.

Mlada Novljanka u dosadašnjoj karijeri nastupala je za Primorje, a u tek završenoj sezoni igrala je za tri selekcije i čak pet ekipa (kadetskoj, juniorskoj, seniorskoj), a bila je članica i ekipe U15 Primorje koja je nastupala u WABA ligi, a kao pozajmljena igračica nastupala je za Budućnost u WABA ligi do 17 godina.

Bulajić je dominirala u WABA ligi do 15 godina, gdje sa timom iz Herceg Novog stigla do titule. Osvojila je čak četiri individualne nagrade – bila je MVP ligaškog dijela, MVP fajnal fora, najbolji strijelac ligaškog dijela (prosjek 32,6 poena) i najbolji strijelac završnog turnira regionalnog takmičenja (71 poen, od čega čak 36 u finalu). Iako je 2007. godište predstavljaće Crnu Goru na B prvenstvu Evrope za igračice do 20 godina…

-Drago mi je da sam došla u Budućnost, jer je to najveći crnogorski klub, koji već godinama pravi velike rezultate. Baš zbog toga čast mi je da sam potpisala ugovor za Budućnost, a vjerujem da će ovo biti novi iskorak u mojoj karijeri. Iako sam najmlađa nadam se da ću opravdati očekivanja i da ću uspjeti da se nametnem. Igrati u klubu kao što je Budućnost šansa je da napredujem.

Želim da se zahvalim ŽKK Primorje, gdje sam ponikla i gdje sam skrenula pažnju na sebe. Želim im puno sreće u narednom periodu. Od danas kreće nova stranica u mojoj karijeri i sigurna sam da sam napravila pravi potez – kazala je Bulajić.

U podgoričkom klubu nijesu krili oduševljenje nakon potpisa jedne od najtalentovanije crnogorske igračice.

-Potpisivanjem ugovora sa Jelenom Bulajić nastavljamo sa našim ciljem da u Budućnost budu najtalentovanije igračice od kadetskog uzrasta. Imamo već dvije sezone u prvom timu igračice 2002.godište, pa čak Leković i Savković, koje su 2003, odnosno 2005. Ali, iako smo najmlađi, svake godine pravimo dobre rezultate. Sada angažovanjem Bulajić u našem timu je čak 13 od 14 igračica iz mlade reprezentacije, što predstavlja svojevrsni fenomen. Siguran sam da će na predstojećem prvenstvu Evrope one dokazati kakav su potencijal – kazao je Zoran Vujičić, direktor Budućnost Bemaxa, koji nije zaboravio da pomene i ŽKK Primorje.

-Svaka čast ljudima iz Herceg Novog. Nakon što smo angažovali Savković, sada je stigla Bulajić, a sigurno da je to najbolji dokaz rada Primorja, koji uvijek stvara nove talente i to je potvrda da se radi na pravi način.

Savović: Mislim da smo previše vremena proveli u fazi odbrane

Crnogorski reprezentativac na meti evroligaša