Bulajić i zvanično član Budućnost Bemaxa

Ženski košarkaški klub Budućnost Bemax od danas je i zvanično jači za Jelenu Bulajić.

Podgorički klub predstavio je Bulajić kao pojačanje još 6. jula, ali se zbog adiministrativnih razloga čekao nešto više od četiri mjeseca da i zvanično bude registrovana.

Jelena će debitovati u 5. kolu domaćeg šampionata protiv Nikšića ovog vikenda.

-Zadovoljstvo je da je i pored svih peripetija registracija za Jelenu Bulajić gotova, a siguran sam da iako je propustila par utakmica, da će se odmah uklopiti u tim. Bulajić od prvog dana priprema trenira sa ekipom, odlično se uklopila, a kao veliki potencijal dolazi u Budućnost, čime nastavljamo sa projektom da sve najtalentovanije igračice budu kod nas. Vjerujem da će se brzo pokazati da je ovo velika stvar i za Jelenu i za Budućnost – kazao je Zoran Vujičić, direktor Budućnost Bemaxa.

15-godišnja talentovana košarkašica u prethodnoj sezoni igrala je za tri selekcije i čak pet ekipa – dominirala je u WABA ligi do 15 godina. Osvojila je čak četiri individualne nagrade – bila je MVP ligaškog dijela, MVP fajnal fora, najbolji strijelac ligaškog dijela (prosjek 32,6 poena) i najbolji strijelac završnog turnira regionalnog takmičenja (71 poen, od čega čak 36 u finalu). Iako je 2007. godište igrala je ljetos i za U16 i U20 reprezentaciju Crne Gore na B prvenstvima Evrope…

-Drago mi je da je konačno sve završeno i da ću sada biti u prilici da igram. Sve se ovo malo odužilo, a mislim da kao djevojčica od 15 godina nijesam trebala da prolazim kroz sve to. Ali, iskreno nijesam se mnogo opterećiva, bilo mi je važno da dobro treniram kada sam već došla u Budućnost. Propustila sam nekoliko utakmica za seniorski tim, dva turnira WABA lige do 17 godina, ali sam jako trenirala, tako da sam spremna za debi i novi iskorak u mojoj karijeri. Iako sam najmlađa nadam se da ću opravdati očekivanja i da ću uspjeti da se nametnem – rekla je Bulajić.

Mornar slavio protiv Teoda, 20 poena Živanovića

Fudbalerke remizirale sa Estonijom u Baru, Marić: Rezultat je realan