Fudbalerke remizirale sa Estonijom u Baru, Marić: Rezultat je realan

Foto: FSCG

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore odigrala je neriješeno u prijateljskom duelu sa Estonijom.

Iako su obje ekipe imale po nekoliko šansi, postigle su po gol – 1:1.

– Rezultat je realan, jer smo i mi i oni imali izrazite šanse. Ipak, mi moramo mnogo bolje da igramo. Neke osnovne stvari nijesmo odradili onako kako treba. Imali smo dosta prostora, pogotovo kad smo izašli visoko, oduzimali lopte, ali onda ih brzo i gubili. Nijesmo otvarali dovoljno prostora za špiceve, tako da nijesmo koristili te oduzete lopte, kazao je selektor Mirko Marić.

Utakmica u Baru otvorena je inicijativom Crne Gore. Igračice u crvenim dresovima držale su loptu u svom posjedu i praktično sva igra odvijala se na polovini Estonije. Prvu veliku šansu na utakmici imala je Jelena Vujadinović u 10. minutu, čiji šut sa desetak metara je odbranila Korina Kork. Ubrzo je zaprijetila i Jasna Đoković, udarcem glavom sa nekoliko metara.

Ipak, u 16. minutu Estonija je došla do vođstva, praktično iz prvog prelaska na polovinu Crne Gore, kada je dobru kontru rutinski završila Mari Lis Lilemae.

Nakon toga je Estonija još dva puta ugrozila gol Anastasije Krstović, da bi do kraja prvog poluvremena naša selekcija ponovo preuzela kontrolu igre. Darija Đukić je pogodila stativu udarcem sa oko 25 metara, dok je Đoković u finišu prvog poluvremena izblokirana u dobroj poziciji.

I nastavak je donio sličnu situaciju na terenu, pa je ubrzo stiglo i izjednačenje. U 55. minutu dobro su kombinovale Nađa Stanović i Đoković, koja je dobro centrirala, a Aleksandra Popović još bolje reagovala za izjednačenje.

Dobru priliku imala je Stanović u 73. minutu, ali je sa desetak metara šutirala pravo u golmana.

Naredni meč Crna Gora i Estonija odigraće 14. novembra, takođe u Baru sa početko u 13 časova.

Bulajić i zvanično član Budućnost Bemaxa

Lalošević: Stjepčeviću i Belanu će biti dodijeljeno zvanje perspektivnog sportiste