Pešić objavio spsiak za EP: Jokić i Teo predvode tim, nema Bogdanovića i Marjanovića

Foto: Fiba.basketball

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije objavio je danas spisak igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo, kao i za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Srbija će prve utakmice odigrati 25. avgusta protiv Grčke na domaćem terenu, odnosno 28. avgusta protiv Turske u Turskoj. Te utakmice predstavljaju početak druge faze kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023.

U novoformiranoj grupi, Letonija, Belgija i Srbija su se pridružile Turskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj u borbi za jedno od tri mjesta na planetarnom šampionatu.

Nakon toga, srpski nacionalni tim će se takmičiti na Evropskom prvenstvu, koje je na programu od 1. do 18. septembra.

Srbija će šampionat započeti u Grupi D čije će se utakmice igrati u Pragu. Rivali izabranicima Svetislava Pešića biće Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

Na spisku selektora Pešića su: Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.

Iz Golubovaca kreće 3×3 Montenegro basket turneja

Mladi košarkaši spremni za EP, Dubljević: zadovoljan urađenim na pripremama