Najasvremenija sportsko-rekreativna zona vrijedna 500.000 eura predata na upotrebu građanima Podgorice (VIDEO)

Foto: Glavni grad

Gradonačelnik dr Ivan Vuković sa saradnicima i velikim brojem građana Podgorice otvorio je sportsko-rekreativnu zonu na Bulevaru Šarla de Gola. Riječ je o jednom od nekada najpopularnijih mjesta za rekreativce u našem gradu, koje dugo vremena nije bilo u zadovoljavajućem stanju, te nije služilo namjeni. Danas je to jedna od najbolje opremljenih zona kako za rekreativno, tako i za profesionlno bavljenje sportom.

„Na inicijativu naših sugrađana mi smo se bacili na posao, obećali da ćemo ovom mjestu vratiti stari sjaj, zapravo uraditi i više od toga – na ovom prostoru obezbijediti one sadržaje koji su prethodno nedostajali. I evo, nekoliko mjeseci kasnije, možemo da konstatujemo da smo dobili jedan novi ukras, ne samo ovog dijela Podgorice, nego grada u cjelini“, kazao je Vuković. 

Na prostoru od 20.000 kvdrata, koji je potpuno ograđen, kreirani su novi sportski sadržaji, rekonstruisana je trim stazu, izgrađen teren košarku, a Podgorica je poslije dugo vremena dobila i dva terena za tenis. Osim toga, izgrađena su i dva dječja igrališta, postavljena najsavremenija teretana na otvorenom, onovljena rasvjeta i kreirani sadržaji za sve generacije. Važan dio projekta predstavlja i rekonstrukcija i proširenje postojećeg parkinga, što će biti realizovano u narednoj fazi projekta. Ukupna vrijednost ove investicije je 500.000 eura.

„Gotovo da nema privrednog društva koje nije dalo doprinos realizaciji ovog projekta, dominanto kolege iz Agencije za stanovanje, Zelenila, Puteva, Komunalnih usluga, Čistoće, Vodovoda i kanalizacija. Sjajan primjer timskog rada i sjajan dodatak onome što Podgorica inače nudi. Vrlo sam zadovoljan zbog toga i mislim da je ovo jedan vrlo lijep i prikladan način da našiim sugrađanima čestitamo Dan državnosti“, zaključio je Vuković.

Posebnu zahvalnost i društveno odgovornim kompanijama Bemax koja je donirala izgradnju teniskog terena i mađarskoj kompaniji BeStrong koja je donirala sprave za teretanu na otvorenom.

Naša uspješna teniserka Danka Kovinić iskazala je zadovoljstvo zbog uređenja sporsko-rekreativne zone, a posebno izgradnje dva teniska terena. „Mislim da je ovo zaista bilo potrebno Podgorici i Crnoj Gori, da se desi ovakva stvar. Pored svih poligona i sprotskih zona koje su se otvarale u prethodnom periodu, nedostajali su teniski tereni. Veoma sam srećna što se ovo dešava jer će omogućiti i olakšati mlađim generacijama da se upoznaju sa tenisom i sportom i iszovremeno unaprijediti razvoj tenisa u Crnoj Gori“, kazala je Kovinić.

Među brojim posjetiocima bio je i naš pjesnik Slobodan Došljak Bećo. „Ovo je sjajno, ovo što je napravio naš gradonačelnik je za svaku pohvalu, jer naša djeca treba da se što više igraju, a ovim objektom smo dobili dosta. Mislim da gradonačelnik neće stati na ovome, nego da ide dalje u nove pobjede“, kazao je Došljak.

Građani su kazali da ih posebno raduje što ima sadržaja za sve, kako za rekreaciju, tako i za igru i odmor, te iskazali uvjerenje da će se ovaj prostor čuvati.

Evroliga počinje 6. oktobra: Zvezda gostuje prvaku Evrope, Partizan u Berlinu

Crnogorski reprezentativac predstavljen u Arabiji