Juniori počinju od Litvanije: Oni su najveći favoriti grupe

Foto: KSCG

Naša juniorska reprezentacija sjutra počinje nastup na Evropskom prvenstvu u Izmiru.

Prvi rival biće reprezentacija Litvanije od 17:15h.

Momci su od 20. juna na okupu, a selektor Vaso Milović je zadovoljan kako su odrađene pripreme.

“Veoma smo zadovoljni odnosom i zalaganjem naših momaka. Tokom pripremnog perioda odradili smo dobar posao i spremili se za ono šta nas očekuje u Izmiru”, poručio je selektor.

U pripremnim mečevima pobijeđeni su Kosovo i Bugarska, ali onda su stigli porazi od Grčke, Sjeverne Makedonije i Mađarske.

“Pripremni mečevi su nam pružili jasnu sliku koliko će zapravo biti teško ostvariti zacrtane ciljeve ali ne i nemoguće.  Svjedoci smo kakve sve rezultate pravi naša A selekcija, kao i mladi košarkaši koji su osvojili bronzanu medalju. Nevjerovatan uspjeh za našu državu! 
Na njihovim primjerima treba da se ugledamo, damo sve od sebe i nadamo se da će uloženi trud na kraju uroditi plodom”, ističe selektor.

Nije imao Milović na raspolaganju sve košarkaše koje imamo u ovom uzrastu.

“Nažalost, od starta smo imali mnogo pehova. Imamo mali fond igraca i svaki otkaz baš osjetimo na koži, a pogotovo ako je to slučaj sa četiri ili pet košarkaša koji su u startu projektovani kao nosioci igre. Međutim ne bih trošio riječi na to, sa nama je 12 najspremnijih i najboljih igrača trenutno i sva pažnja je usredsređena na njih.”

Pored Litvanije u prvoj fazi turnira u Izmiru igraćemo još protiv Hrvatske i Italije.

“Očekivanja ostaju ista kao i pred početak priprema, a to je opstanak u A diviziji. Siguran sam da će momci dati sve od sebe da to i ostvarimo. Analizirali smo protivničke ekipe, njihove sastave i samu igru. Litvanija je sigurno najveći favorit u ovoj grupi, fizički su dominantni i biće teško adaptirati se na to. Hrvati su talentovani i takođe fizički konkurentni, a Italijani su u pripremnom turniru u Grčkoj pokazali koliko su zapravo opasni, kako u spoljnoj tako i u unutrašnjoj liniji”, zaključuje selektor.

Na ovom turniru za Crnu Goru će igrati:

4 – Amar Ličina
5 – Petar Minić
6 – Milorad Brajović
7 – Amar Hot
8 – Boško Janković
9 – Nikola Ratknić
10 – Krsto Dubljević
11 – Petar Radonjić
12 – Filip Bošković
13 – Igor Joković
14 – Nikola Glendža
15 – Aleksa Lekić.

Košarkaši žele da iskoriste impuls i uz pomoć navijača nastave da pobjeđuju

Veliki jubilej: Kotorani slave vijek Primorca i Bokelja