Košarkaši žele da iskoriste impuls i uz pomoć navijača nastave da pobjeđuju

Foto: KSCG

 Crna Gora ima ozbiljne rivale u kvalifikacijama, ali i dobre šanse da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo, ocijenio je košarkaški reprezntativac Dino Radončić.

Crnogorski košarkaši okupili su se i počeli pripreme u Baru za kvalifikacione duele sa Bosnom i Hercegovinom i Litvanijom i nastup na šampionatu Evrope.

Radončić je kazao da se druga kvalifikaciona runda mora shvatiti maksimalno ozbiljno.

“Kod kuće smo dosta jaki, a protiv Litvanije u gostima, košarkaške velesile, vidjećemo. Sve utakmice koje igramo kući moramo da dobijemo”, rekao je Radončić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je srećan što će ponovo imati priliku da igra na Evropskom prvenstvu.

“To je nova šansa i velika stvar za reprezentaciju. Jedva čekam da se svi okupimo i spremimo, da zdravi odemo na EP. Uradićemo sve da ga odradimo najbolje što možemo”, rekao je krilni košarkaš Saragose.

Prema riječima Nemanje Radovića, Bosna i Hercegovina je ozbiljna ekipa, koja nije pokazala maksimum do sada.

“Siguran sam da može mnogo bolje. To je izuzetno kvalitetan protivnuk, kojeg čine igrači sa ozbiljnim talentom. Moramo dobro da se spremimo, da uđemo maksimalno u tu utakmici i pokušamo da pred svojim navijača upišemo pobjedu. Važan je ishod tog meča, u novoj grupi za plasman na šampionat neophodne su bar tri pobjede”, rekao je Radović.

On je naglasio da se sve utakmice, posebno one pred svojim navijačima, moraju shvatiti ozbiljno, ali bez prevelikih očekivanja i pritiska.

Govoreći o rivalima na šampionatu Evrope košarkaš Mursije je kazao da je Crna Gora dobila izuzetno jaku grupu i da se mora ići korak po korak.

“Do sada na velikim takmičenjima nijesmo odigrali kako treba. Igrali bi dobro u kvalifikacijama, ali kad se dođe na velika takmičenja nijsmo igrali svoju najbolju košarku. Treba da iskorstimo inpuls dobrih igara u kvalifikacijama i pokušamo da korak po korak, uz pomoć navijača, napravimo dobar posao i na velikim takmičenjima”, rekao je Radović.

Crnogorska reprezentacija pripreme će odraditi u Baru.

Prve test utakmice zakazane su za 4. i 5. avgust sa Slovenijom i Holandijom, dok će 13. avgusta rival biti Srbija u Beogradu.

Posljednja provjera biće 16. avgusta u duelu sa Sjevernom Makedonijom u Baru.

Kvalifikacioni mečevi sa Bosnom i Hercegovinom i Litvanijom na programu su 24. i 27. avgusta.

Šampionat Starog kontinenta startuje 1. septembra, a crnogorski košarkaši igraće u grupi sa Španijom, Turskom, Gruzijom, Belgijom i Bugarskom.

Goleada na Zlatiboru, Igalo poraženo od Partizana

Juniori počinju od Litvanije: Oni su najveći favoriti grupe