Najbolji basketaši 9. i 10. avgusta na Dvorskom trgu na Cetinju

Foto: 3x3 Cetinje

Basket 3×3 je definitivno u modi ove sezone.

Cetinje će biti domaćin petog basket turnira, koji će se ove godine održati, na drugoj lokaciji u centru grada, na Dvorskom trgu.

Željko Đukanović organizator basket turnira, kaže da se za takmičenje prijavilo 16 ekipa, te da očekuje sjajnu basket predstavu u Prijestonici.

“Već peti put organizujemo turnir u basketu 3×3. S obzirom da je prošlo izdanje bilo izuzetno dobro ispraćeno, odlučili smo se da napravimo iskorak u organizaciji. To naravno nismo mogli bez Prijestonice Cetinje koja je i generalni sponzor turnira, kao i sekretarijata za kulturu sport i mlade. Veliku zahvalnost dugujemo gradonačelniku Nikoli Đuraškoviću i ostalim sponzorima zahvaljujući kojima smo obezbijedili i novčane nagrade. Tako će pobjednik turnira inkasirati 1000 eura, dok će drugom finalisti pripasti 500 eura, a kotizacija iznosi 40 eura”, rekao je organizaotor turnira Željko Đukanović.

Osim u igri pod obručima, lijepim potezima, publika će moći da uživa i u bogatom muzičkom programu.

“Kao i prošle godine pripremili smo i muzički program. U pauzama između mečeva, pjevaće Nikola Radunović (Perper), Luka Radović, Darko Martinović, Bogdan Sjekloća, a imamo obećanje i od Jadranke Barjaktarević. Sa nama će biti i članovi KUD “Njegoš”. S toga, pozivam sve ljubitelje basketa da 9. i 10. budu na Dvorskom trgu i uživaju u igri”, zaključio je Đukanović.

Kadetkinje poražene od Izraela u kontrolnom meču

Džastin Kobs karijeru nastavlja u Japanu