Basket turnir 3×3 u Prijestonici, Đukanović: Ugostićemo najbolje ekipe

Foto: Basket 3x3 Cetinje

U Prijestonici će se i ovog ljeta igrati najbolji basket.

Od 8. do 9. avgusta na Trgu ispred muzeja Kralja Nikole najbolji basketaši iz Crne Gore boriće se za titulu najboljeg.

Organizator turnira Željko Đukanović najavio je učešće 16 ekipa iz Crne Gore.

“Na turniru će se pojaviti ekipe, Dangerous, Kodio 2, 3×3 Titograd, Tristar Nikšić, Sloboda Nk, Cetinjani…Očekujem sjajan basket i dobru atmosferu kao i svake godine. Radujem se ovom događuju koji je postao tradicija za naš grad. Neka pobijedi najbolji”, kazao je Đukanović.

Osim sportskog takmičenja pod obručima, publika će uživati i u muzičkom dijelu.

“Pripremili smo muzički program gdje će nastupati: Darko Martinović, Luka Radović, Nikola Radunović – Perper, Nikola Čelebić, Vesko Belada, KUD Njegoš Cetinje kao i naš veliki umjetnik Vesko Mileusnić. Pozivam sve ljubitelje basketa i dobre zabave da dođu 8 i 9. avgusta na dvorski Trg, da uživaju u sportu i muzici. Direktan  prenos omogućila je MNE TV. Veliku zahvalnost dugujem generalnom sponzoru turnira KK Lovćen i predsjedniku kluba Marku Brnoviću, Prijestonici Cetinje i Sekretarijatu za sport, kulturu i mlade – bez njihove pomoći ne bi bilo moguće organizovati manifestaciju na ovakvom nivou”, zaključio je Đukanović.

Organizatori su pripremili i bogate nagrade. Za prvo mjesto u iznosu od 1200 eura, dok će poraženoj ekipu u finalu pripasti 600 eura. Kotizacija za basket turnir je 40 eura.

Rubin predstavio Vujačića

Alkaras siguran na startu Vimbldona